Odbijena tužba za mobing protiv Bratislava Dikića

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2013, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena tužba za mobing protiv Bratislava Dikića

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je kao neosnovanu tužbu nekadašnjeg potpukovnika Žandarmerije Milana Lečića koju je podneo protiv bivšeg komandanta te jedinice Bratislava Dikića i Ministarstva unutrašnjih poslova zbog diskriminacije na radu, odnosno mobinga. Tužbeni zahtev kojim je Lečić tražio i odštetu, odbijen je u celosti na osnovu rasprave, a presuda je doneta 4. jula, objavljeno je na Portalu sudova Srbije. Odbijajućom presudom sud je naložio Lečiću da u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << roku od osam dana od dobijanja presude isplati Dikiću 151.900 dinara za troškove postupka, a MUP-u 88.500 dinara. Sud smatra da u njihovom delovanju nema elemenata zlostavljanja na radu , odnosno mobinga. Advokatska kancelarija Nanada Ž. Vukovića saopštila je da je tužba obijena, da je sud uzeo u obzir složenost i obimnost poslova koje Zandarmerija obavlja, kao i principe hijerarhije i subordinacije po kojima ona funkcioniše. Sud nije našao vezu ni između eventualnih "pretrpljenih duševnih bolova", "umanjenih životnih aktivnosti" tužioca i aktivnosti tuženog kao komandanta, navodi se u saopštenju advokata Vukovića. Milan Lečić je pre dve godine tužio svog neposrednog starešinu zbog nekorektnog obraćanja koje je kod njega "izazvalo jako uznemirenje", imao je primedbu na ocene kojima je Dikić ocenjivao njegov rad, a naveo je i da mu je Dikić zabranio da koristi drugi deo godišnjeg odmora. Lečić je zbog "pretrpljenih duševnih bolova, povrede časti, ugleda i zlostavljanja na radu" tužio Dikića, zahtevajući naknadu od 400.000 dinara. On je tužio i MUP Srbije "zbog umanjenja opšte životne aktivnosti", tražeći naknadu nematerijalne štete u iznosu od 500.000 dinara. On je juče uložio žalbu sudu preko advokata. Dikić je prošle sedmice smenjen sa mesta komadanta Žandarmerije, ali je postaljen za pomoćnika direktora policije.
Pogledaj vesti o: Zakon o mobingu

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dikić nije kriv za mobing

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2013

PRVI osnovni sud u Beogradu odbio je kao neosnovanu tužbu Milana Lečića, nekadašnjeg potpukovnika Žandarmerije, koju je podneo protiv bivšeg komandanta te jedinice Bratislava Dikića i Ministarstva unutrašnjih poslova zbog diskriminacije na radu, odnosno mobinga. Odbijajućom presudom sud je naložio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.