Mobing na rolerima

Izvor: Politika, 22.Mar.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobing na rolerima

Rade Vranić, bivši direktor Šumskog gazdinstva „Stolovi” u Kraljevu, osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja i maltretiranja dvojice zaposlenih u ovom preduzeću

Kraljevo – Posle ponovljenog suđenja Radu Vraniću, bivšem direktoru Šumskog gazdinstva „Stolovi“ u Kraljevu, a sada direktoru „Parka prirode Golija“, Osnovni sud u Kraljevu izrekaomu je uslovnu kaznu zatvora od sedam meseci. Sudija pomenutog suda Dragan Urošević proglasio ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << krivim zbog dva krivična dela– zlostavljanja i mučenja pravnika Dejana Dančetovića, rukovodioca službe za pravne poslove u ovom šumskom gazdinstvu, i šumara Miloja Ilića, zaposlenog u istom kolektivu, koji je deo JP „Srbijašume“.

Kako je direktor, u periodu od aprila do decembra 2008. godine,mučio i zlostavljao ovu dvojicu potčinjenih? Tako što je radni dan i direktoru i pravniku počinjao direktorskim pozivom upućenim pravniku Dančetoviću da dođe u kancelariju, a onda tako nebrojano puta, često i po deset poziva na sat. Zbog tako učestale „šetnje“ direktor je pravniku savetovao: „Kupi rolere, kako bi sebi olakšao mnogobrojne dolaske kod mene...“. Zatim mu je, kako sud u obrazloženju presude navodi, govorio da je glup, da ne zna svoj posao, naređivao mu da svakodnevno piše izjave o svom radu, a ono što bi kao pravnik napisao direktor je cepao. Oduzimao mu je kartice za mobilni telefon, kao i pravne predmete, pa ih ustupao advokatima, a njemu „poveravao“ kurirske poslove. Nije Dančetović imao mira ni na odmoru ni na bolovanju... Uobičavao je direktor da ga uzgred i upita: „Dečko, šta je s tobom, imaš li ti kakvih problema, jesi li bolestan…?“

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 23. marta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite  OVDE.

Miroljub Dugalić

objavljeno: 23.03.2012
Pogledaj vesti o: Zakon o mobingu

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.