Milić: Orkestrirani mobing nad lekarima niške Kardiohirurgije se nastavlja

Izvor: JužneVesti.com, 15.Feb.2024, 20:28

Milić: Orkestrirani mobing nad lekarima niške Kardiohirurgije se nastavlja

Rukovodilac Kardiohirurgije u Nišu Dragan Milić kaže da je nezvanično obavešten da su krivičnu prijavu protiv te klinike zbog ispitivanja tromboze kod kovid bolesnika podneli Uprava i v. d. direktora Kliničkog centra Zoran Perišić. Tvrdi da se mobing nastavlja i zahteva od tužilaštva da se konačno izjasni o prijavi.

Da je protiv lekara Klinike za kardiohirurgiju podneta krivična prijava Milić je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rekao krajem januara i istakao da je razlog to što su se bavili naučno-istraživačkim radom u vreme korone.

Sada saopštava da su lekari te klinike nezvanično obavešteni da su krivičnu prijavu protiv njih podneli Uprava Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i v. d. direktora Zoran Perišić.

Ispitivanje zbog koga nas Uprava krivično goni radio je doktor Milan Lazarević, lekar poznat po svojoj besprekornosti u radu. Milan je inače najmlađi sin generala Vladimira Lazarevića, kome se sudilo u Hagu za zločin, zato što je branio otadžbinu. Danas se sudi njegovom sinu Milanu, ne u Hagu već u Nišu, za zločin što je lečio svoj narod. Impresivan napredak - navodi Milić.

Lazarević se oktobra prošle godine učlanio u Srpsku naprednu stranku, kako je tada rekao za Južne vesti, zbog potrebe za jedinstvom.

Milić kaže da ministarka zdravlja Danica Grujičić nije postavila Lazarevića za člana Upravnog odbora UKC Niš više od godinu dana od kada ga je Stručni savet predložio. Danica Grujičić je nedavno rekla da će Zoran Perišić ostati direktor i u radnom odnosu još dve godine, a da su upravni i nadzorni problem koje ministarstvo još nije rešilo.

Očito su penzionerske besmrtne funkcije važnije od svega, jer i ministarka želi produženje mandata baš kao i Perišić, jer u avgustu treba da ide u starosnu penziju - ističe Milić.

Kada je reč o prijavi, Milić traži od tužilaštva da se izjasni, da ili pokrene postupak ili odbaci prijavu kao neosnovanu.

Da li je tačno da su Perišić i Uprava podneli krivičnu prijavu i koji je razlog - iz niškog Kliničkog nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dr Milić: Krivičnu prijavu protiv Klinike za kardiohirurgiju podneo direktor Kliničkog centra

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2024, 14:19

Krivičnu prijavu protiv Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra u Nišu podnela je uprava Kliničkog centra Niš, napisao je na Tviteru direktor kardiohirurgije dr Dragan Milić. On u razgovoru za N1 kaže da je krivičnu prijavu morao neko da potpiše u ime uprave, a to je prema njegovim rečima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.