Lekari traže smenu Pelemiša

Izvor: Blic, 12.Avg.2014, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari traže smenu Pelemiša

Lekari Infektivne klinike zvanično su juče zatražili smenu direktora Mijomira Pelemiša, protiv kog je podneta tužba za mobing.

- Upoznali smo direktora Kliničkog centra Srbije Miljka Ristića sa ponašanjem Mijomira Pelemiša i sa tužbom za mobing koju je podneo naš kolega. Na sastanku nam je rečeno nam je da podnesemo zvanični dopis Kliničkom centru, nakon čega će, nadamo se, odluka o postavljanju direktora biti povučena - kaže dr Jasmina Simonović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Babić.

Lekari su u dopisu direktoru KCS, ministru zdravlja i premijeru naveli brojne primere mobinga kojem su, kako tvrde, bili izloženi u toku prethodnog Pelemiševog mandata.

Docent dr Jovan Ranin podneo je tužbu protiv Pelemiša zbog mobinga u kojoj je detaljno opisao da ga je Pelemiš presreo na hodniku Klinike i pretio mu, uprkos tome što ga je Ranin upozorio da je dijabetičar i da se ne oseća dobro. Ranin je napisao i da su mu kolege prenele da je i njima prećeno, kao i da Pelemiš na posao dolazi sa pištoljem.

Uprkos stalnim pokušajima da od doktora Pelemiša, postavljenim za direktora prošlog petka, dobijemo komentar na izrečene optužbe i saslušamo drugu stranu u ovom sporu, on se novinarima “Blica” već danima ne javlja na telefon, niti odgovara na poslate poruke.

Delić: Nema sukoba interesa

Profesor dr Dragan Delić negirao je tvrdnje rukovodstva Kliničkog centra Srbije da je sa mesta direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti smenjen zbog “sukoba interesa” ocenivši ih “grubim i neistinitim”. On dodaje da ne postoji “sukob interesa” nakon što je izabran za direktora Lekarske komore Srbije.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Zakon o mobingu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.