Ko su ugledni ljekari koji odlaze?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2017, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su ugledni ljekari koji odlaze?

Sedam stručnjaka napuštaju Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, zbog kako su obrazložili kršenja njihovih ljudskih prava. Oni su posljednji u nizu slučajeva odlaska ljekara sa KCUS-a. Neki ljekari otišli su kako bi radili u privatnoj praksi ili iz privatnih razloga dok su neki otišli zbog mobinga.
Pogledaj vesti o: Zakon o mobingu

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sankcionisani zbog mišljenja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2017

Sedam ljekara odlazi sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Počinju raditi u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš". Odlaze iz KCUS-a zbog, kako su naveli, kršenja njihovih ljudskih prava. Mjesecima su ovi ljekari u javnosti govorili o mobingu koji nad njima provodi menadžment KCUS-a.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.