Gomilaju se problem u Ustanovi Divljana (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Okt.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gomilaju se problem u Ustanovi Divljana (VIDEO)

Za Ustanovu ,,Divljana’’, kako nezvanično saznajemo, moguća su dva rešenja: jedno je da se ponovnom smenom direktora proba sanacija loše situacije, a drugo – da Grad potpuno ,,digne ruke’’ od ove niške ustanove i oglasi prodaju odmarališta. Do komentara rukovodioca ni danas nismo došli jer se nije javio na svoj mobilni telefon, dok uprava sindikata, koji već izvesno vreme zahteva njegovu smenu, takođe po ovom pitanju nije htela da se izjašnjava.
Iako se problemi u >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Ustanovi ,,Divljana’’ gomilaju a sindikalci traže smenu i ovog direktora zbog navodnih propusta u radu i mobinga, još nema zvaničnih podataka o tome kako će rukovodstvo Niša rešavati ovaj problem.
Iz nezvaničnih izvora stiže informacija da deo najvišeg rukovodstva grada smatra da na prvoj narednoj sednici treba smeniti direktora Nebojšu Stojanovića, koji je još uvek u status vršioca dužnosti, a ima ideje, kako tvrdi naš izvor, da se odmaralište u kome su generacije Nišlija kao deca išle na nastavu u prirodi, privatizuje, odnosno, proda.
Za sada niko od zvaničnika ne potvrđuje ni jednu, ni drugu priču, a naš izvor kaže da je na najvišem nivou održan i sastanak povodom problema u ,,Divljani’’ i da su upravo tamo ove dve ideje spominjane.
,,Na tom sastanku je rečeno da u ovakvom materijalonom statusu ,Divljana’ nema perspektivu, a jedan visoki zvaničnik Niša izneo je stav da, u toj situaciji, odmaralište treba pustiti na tržište jer je žalosno da kompleks propada’’, rečeno nam je nezvanično.
Podatak koji je takođe naišao na zaprepašćenje je taj da zaposleni u odmaralištu često idu pešice od Bele Palanke do posla:
,,Nemaju novac za prevoz, a bez obzira što im firma duguje 14 plata i što nemaju ni jednog korisnika, oni na posao revnosno odlaze’’, tvrdi izvor koji instistira da mu se ime i prezime ne navodi.
Podsetimo, većina radnika Ustanove ,,Divljana’’ traži smenu VD direktora Nebojše Stojanovića, koji je uz ,,tesan kvorum’’ na sednici Skupštine grada u junu postavljen na rukovodeće mesto, a velika prašina tada se digla usled činjenice da je reč o mladom i neiskusnom čoveku, bez dana radnog staža u ovoj oblasti, a sami radnici su tada pričali da je neredovno dolazio na posao i da ,,nije imao ni radnu knjižicu’’.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.