Izvor: JUGpress.com, 17.Jun.2021, 08:31

Čitaoci javljaju: U muzeju polomljena vrata vitrine sa praistorijskim eksponatima za koju je zadužen kustos koji je tužio za mobing

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da su u leskovačkom Narodnom muzeju polomljena vrata na vitrini od debelog stakla u kojoj su, u izložbenom prostoru, izloženi izuzetno vredni praistorijski eksponati stari 8.000 godina a za njh je zadužen kustos koji je direktorku tužio za mobing.

Naši čitaoci pišu da se sve ovo desilo 15.06.2021. godine ko 17 sati a u muzeju je u tom trenutku dežurni bio aktuelni šef obezbedjenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Čitaoci tvrde da direktorka muzeja Mira Ninošević, navodno, nije dala da se obaveštava policija o ovom incidentu ali da da je njih pozvao kustos Vladimir Stevanović, koji je zadužen za postavku koja je, tvrde čitaoci, oštećena.

U policiji je JUGpressu potvrdjeno da su juče bili na uvidjaju.

Naši čitaoci pišu i da video nadzor, za koji poznavaoci kažu da je “skupo plaćen” u muzeju nije radio.

Pored oštećene vitrine se inače nalazi druga za predmetima od čistog zlata koji su iskopani sa nekropole u Maloj Kopašnici.

Prema onome što nam pišu naši čitaoci, staklo na vratima vitrine je, raspršivši se, palo i navodno oštetilo veći broj predmeta Praistorijske zbirke Narodnog muzeja u Leskovcu.

U ovoj vitrini su bili predmeti stari oko 7.000-8.000 godina koji imaju veliku vrednost i dokazi su o najstarijim tragovima naseljavanja u leskovačkoj kotlini.

Naši čitaoci pišu da je jedan deo predmeta je završio na podu vitrine, zatrpan staklom a jedan predmet je bio van vitrine, kada su juče ujutro došli zaposleni.

Kažu nam da je šef obezbedjenja, koji je dežurao u muzeju u vreme incidenta sa vitrinom, tvrdio da on uopšte nije bio u toj prostoriji kada u vrata vitrine pukla i da ne zna šta se desilo.

Za sada nisu utvrdjeni nikakvi tragovi obijanja niti nasilnog ulaska u muzej sa strane.

Inače, kustos koji je zadužen za ovu zbriku, Vladimir Stevanović, je tužio direktorku Narodnog muzeja za zlostavljanje na radu i po ovom slučaju se vodi postupak pred Višim sudom u Leskovcu.

A zbog izuzetno pormećenih medjuljudskih odnosa u muzeju, više zaposlenih je već tužilo direktorku zbog nove sistematizacije, promene radnih mesta i smanjenja plata a neke presude u njihovu korist su već počele da stižu na naplatu, naši sagovornici iz ove ustanove tvrde da ne treba isključiti mogućnost da su polomljena vrata na izložbenoj vitrini zapravo poruka Stevanoviću zbog tužbe za mobing.

A možda su stvarno sama od sebe slučajno pukla ali nema snimka sa kamera za video nadzor da to i dokažu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.