Čistoća: Sindikat je vršio pritisak na radnike

Izvor: Novine novosadske, 18.Dec.2012, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čistoća: Sindikat je vršio pritisak na radnike

Vozilo JKP ''Čistoća''Posle optužbi Sindikata u novosadskoj “Čistoći” da menadžment primorava radnike tog preduzeća da pristupe novom sindikatu koji se osniva , a koji je, navodno, pod direktnom kontrolom uprave firme, te da spavaju po kancelarijama zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << neisplaćenih zarada i putnih troškova, i da će ih zbog toga tužiti za mobing, direktor je optužio Sindikat da vrši pritisak na zaposlene. Naime, u saopštenju koje je dostavljeno Novinama novosadskim stoji da su “mere unutrašnje kontrole ukazale na nenamensko trošenje para i neracionalno raspolaganje imovinom preduzeća.”
- Zaposleni u JKP “Čistoća” nisu izloženi nikakvom mobingu od strane direktora, niti novog menadžmenta preduzeća. Upravo se ponašanje Odbora sindikata može oceniti kao pritisak na zaposlene. Tako se iz zapisnika sa sastanka održanog 13.12. 2012. godine jasno vidi da su uslovljavali članove da će im podeliti vaučere vrednosti 3.000 dinara, ukoliko potpišu izjavu da neće napustiti članstvo u narednih šest meseci. Takođe, najuže rukovodstvo sindikata, skoro konstantno pogrešno informiše članove sindikata, kako bi sačuvali svoje pozicije i radna mesta svoje rodbine. Zapošljavanje novih radnika je posledica upravo ovakvog ponašanja sindikata – ističu u JKP “Čistoći”.
Nadležni iz ovog preduzeća navode da je za prethodnih 100 dana koliko je na čelu preduzeća novo rukovodstvo  smanjena potrošnja naftnih derivata u vrednosti od četiri miliona dinara na mesečnom nivou. -  Novo rukovodstvo će učiniti sve da delatnost od interesa za Grad Novi Sad i dalje obavlja savesno na dobrobit svih sugrađana, a uz pomoć zaposlenih, koji iz dana u dan sve više shvataju kojim se ciljevima rukovode njihovi sindikalni prvaci – zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.