CarGo predlaže rešenja za protest taksista

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CarGo predlaže rešenja za protest taksista

Udruženje CarGo će pomoći taksistima da formiraju novo taksi udruženje, da nijedan taksista ne bi ostao bez posla, rekao je na konferenciji za novinare Vuk Guberinić, direktor udruženja CarGo.
Vuk Guberinić rekao je da Udruženje CarGo garantuje minimalni profit od 150.000 dinara mesečno, kao i puna radna prava, odmor, osiguranje, zaštitu od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mobinga.

"Plata od 150.000 dinara, puna radna prava, inkluzija žena, najsavremenije plaćanje, bez skrivenih troškova. Da ćemo pomoći oko poreskog duga i kupovine novih automobila", rekao je Guberinić na konferenciji za novinare u Beogradu, navodeći da su to garancije koje iznose u predlogu za rešenje problema.
Članarinu bi plaćali 2.000 dinara mesečno plus PDV, bez skrivenih troškova, s tim što se prvih šest meseci nadoknada ne bi plaćala. 
"Ovo je fer ponuda, pozivamo sve da je razmotre. Garantujemo na osnovu našeg iskustva, poznavanja tržišta koje se širi", istakao je Guberinić. 
Direktor Udruženja CarGo je rekao da su morali da zakažu vanrednu konferenciju za novinare jer je u Beogradu "vanredna situacija".
"Građani to ne mogu da trpe. Taksi-mafija želi totalno rasulo, građanski rat. Ljudi diktiraju tržište, ne karteli i ministri", istakao je Guberinić.
Istakao je da je do haosa došlo tako što taksi kartel ugnjetava poštene taksiste.
"Dokle su vas doveli taksi karteli samo, da bi određeni ministri punili džepove. Navedite one ministre kojima ste dali novac, a ne one koji nemaju nikakve veze sa ovim kao što su premijerka, Ružić i Antić. Vaši saradnici će dobiti poklone od nas sledeće nedelje, ali ne one na koje su navikli. Najavljujete radikalizaciju protesta, nema potrebe za rešenjem već pravljenjem haosa", istakao je Guberinić. 
"Ovaj taksi protest ima političku pozadinu, ali građani su shvatili sve", istakao je on.  
Smatra da ima rešenja i dodaje da CarGo nije taksi, niti će to ikada biti.
"Međutim, javili su nam se pošteni taksisti koji ne žele da štrajkuju i kojima hoćemo da pomognemo. U prvi mah smo hteli da im napravimo aplikaciju. Međutim, najavljujemo novu taksi eru. Pošteni taksisti su na rubu egzistencije", istakao je Guberinić.
Guberinić kaže da je vreme da pošteni taksiti budu pozitivna slika Beograda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CarGo: Pomoći ćemo formiranje novog taksi udruženja, garantujemo nova vozila i plate 150. ...

Izvor: Beta, 04.Okt.2019

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić saopštio je danas da će ta kompanija pomoći taksistima da formiraju novo taksi udruženje, uz garancije da će imati minimalnu platu 150.000 dinara, kao i da će pomoći i nabavku novih vozila za buduće taksi udruženje."Javili su nam se pošteni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.