Završeni 28. Zoranovi dani, nagrađen Rade Šerbedžija

Izvor: RTS, 26.Okt.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni 28. "Zoranovi dani", nagrađen Rade Šerbedžija

"Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru završeni su sinoć svečanim uručenjem nagrada i predstavom "Brodolomke" zagrebačkog kazališta "Moruzga".
Nagradu za najboljeg glumca festivala stručni žiri dodelio je Radetu Šerbedžiji za ulogu Džordža u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" zagrebačkog teatra "Ulises" i Beogradskog dramskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozorišta.

Ovogodišnji dobitnik nagrade za najbolje flumačko ostvarenje na "Zoranovim danima", zbog obaveza nije mogao da prisustvuje svečanom uručenju nagrada, pa se zaječarskoj publici obratio video porukom.
Najbolja predstava po izboru publike je "Sjećaš li se Doli Bel" "Kamernog teatra 55" iz Sarajeva, dok je nagrada za vizuelni identitet "Krstomir Milovanović" dodeljena predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf".
Najbolja predstava drugog festivala Malih pozorišnih formi je "Krojcerova sonata" u izvođenju Vlada Keroševića.
"Presretan sam što sam hodočastio u hramu legende i jednog od najvećih glumaca na južnoslovenskim prostorima i što sam imao priliku da budem i nagrađen prigodom tog hodočašća", istakao je Kerošević.
Ovogodišnji "Zoranovi dani" napravili su novi korak u svom razvoju.
"Usmerenja prema regionalnoj saradnji, ka publici, brojne prateće manifestacije dale su jednu novu i dobru atmosferu koja obećava za buduće edicije festivala", rekao je predsednik žirija festivala Nebjoša Bradić.
Direktor festivala "Dani Zorana Radmilovića" Vlada Đuričić naglasio je da su organizatori uspeli da urade ono što su hteli.
"Napravili smo pravu festivalsku atmosferu i Zaječar je ovih osam bio stvarna pozorišna prestonica Srbije", rekao je Đuričić.
Na 28. "Zoranovim danima", izložbom fotografija i promocijom svoje knjige "Uspomenar tri", glumac Milan Caci Mihajlović obeležio je pola veka umetničkog rada.
"Ovako kada čovek pogleda, na jednom mestu imaš uvid da je imalo smisla pola veka bitisanja na sceni", rekao je Mihajlović.
Toko osam festivalskih dana, na scenama zaječarskog pozorišta i Doma kulture u Kotlujevcu odigrano je 18 predstava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Završeni 28. "Zoranovi dani", nagrađen Rade Šerbedžija

Izvor: B92, 26.Okt.2019

"Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru završeni su sinoć svečanim uručenjem nagrada i predstavom "Brodolomke" zagrebačkog kazališta "Moruzga".

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.