Izvor: Glas javnosti, 01.Avg.2011, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen sabor instrumentalista Balkana

ZAJEČAR - U Grljanu kod Zaječara juče je završen 28. međunarodni festival instrumentalne tradicije Balkana, koji je okupio oko 300 frulaša, gajdaša, dudučara, okarinista i svirača na drugim izvornim instrumentima iz Srbije, Rumunije, Makedonije i drugih zemalja Balkana.

Sinoć su nastupili instrumentalni solisti Srbije, među kojima i čuveni trubač >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iz okoline Zaječara Bokan Stanković, član orkestra Gorana Bregovića.

Stanković je održao i radionicu pod nazivom "Graditeljstvo tradicionalnih instrumenata".

U okviru manifestacije, juče je u Grljanu biti održana izložba stoke simentalske rase.

Festival je nastavak tradicije Sabora frulaša i izvornih narodnih instrumenata, koji je godinama održavan u ovom selu, a koji je sada prerastao lokalne okvire i postao međunarodna smotra.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu u Zaječaru i Mesna zajednicu Grljan. Festival je otvoren izložbom domaće radinosti i tradicionalog zanatstva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.