Zatvorenici završavaju pošumljavanje za Solunce

Izvor: Mondo, 22.Okt.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorenici završavaju pošumljavanje "za Solunce"

Osuđenici Kazneno popravnog zavoda Ćuprija, ustanove otvorenog tipa, jutros su počeli pošumljavanje goleti na mestu Javorak kod Despotovca.

Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Goletbje na terenu koji je vlasništvo Šumskog gazdinstva Južni Kučaj, iz Despotovca.

Reč je o terenu prema Zaječaru, 51 kilometar od Ćuprije, a na pošumljavanju je upućeno 18 osuđenika dok dva službena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << lica nadziru i obezbeđuju radove, izjavio je Tanjugu upravnik KPZ Vladica Božilović.

Zatvorenici počeli sadnju drveća za stare ratnike

Oni će na Javorku pošumiti pet hektara, a zatim će to isto nastaviti na Juhoru, nedaleko Jagodine, takođe pet hektara, dodao je Božilović.

Osuđenici sade bukvu, javor, hrast, bor i smrču.

Božilović je objasnio da je reč o zajedničkom projektu Ministarstva pravde - Uprave za izvršenje sankcija, Javnog preduzeća Srbijašume i Šumarskog fakulteta Beograd, a uz podršku Vlade Srbije, te da je realizacija počela pre četiri godine pod sloganom "Jedno drvo za jednog ratnika", a završava se ove godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.