Izvor: B92, 12.Feb.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječarac otrovan gljivama preminuo

Beograd -- J.M. (51) iz Zaječara, koji je u sredu uveče primljen u kritičnom stanju na VMA zbog trovanja gljivom zelenom pupavkom, preminuo je.

J.M, Lj.M. rođena 1963. i njihov sin A.M. rođen 1989. primljeni su na zaječarsko infektivno odeljenje u teškom stanju zbog trovanja pečurkama. Prema rečima doktora Nenada Ristovića, načelnika infektivnog odeljenja u Zaječaru majka i sin su u teškom ali za sada stabilnom stanju.

Kako nezvanično saznajemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oni su se otrovali pečurkama koje je J.M. sam brao, a među kojima je bila i zelena pupavka, jedna je od najotrovnijih gljiva.

Procena je da je 30 grama zelene pupavke dovoljno da izazove smrt odraslog čoveka, a procenat smrtnosti kod dece je 100%.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodica u Zaječaru otrovala se pečurkama

Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2010

ZAJEČAR - Tri člana porodice iz Zaječara u životnoj su opasnosti jer su se otrovali pečurkama, izjavio je danas infektolog Zdravstvenog centra u Zaječaru Aleksandar Petrović...Doktor je novinarima kazao da su se oni otrovali zelenom pupavkom, koja je među najotrovnijim pečurkama...Dodao je da...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.