Zaječar: Mine na šetalištu

Izvor: B92, 11.Apr.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječar: Mine na šetalištu

Zaječar -- Policija je u blizini šetališta u zaječarskom naselju Podliv pronašla mine, bombu i municiju.

Pretpostavlja se da eksplozivna sredstva potiču iz proteklih oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

Kako je danas izjavio načelnik Policijske uprave u Zaječaru Ivica Ivanović, na tom mestu pronađeno je nekoliko tromblonskih mina, jedna bomba i puščana municija.

Pretpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da potiču iz oružanih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije i da su pojedinci na ovakav, opasan način poželeli da se toga oslobode.

Policija je eksplozivne naprave uklonila posle prijave građana i očekuje se dolazak specijalizovane ekipe koja će ih na stručan način uništiti.

Iz Policijske uprave apeluju na građane da odmah prijave policiji ukoliko primete ovakve ili slične eksplozivne naprave.

"Sada je sve više građana koji borave u prirodi zbog lepog vremena i moguće je da se municija zaostala iz proteklih ratova nađe i na drugim mestima"", kazao je Ivanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.