Utopila se devojčica, druga spasena

Izvor: B92, 28.Apr.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utopila se devojčica, druga spasena

Zaječar -- Jedna devojčica utopila se u Timoku kod Zaječara, dok je njena drugarica, koja je pokušala da je izvuče iz vode, spasena od davljena u poslednjem trenutku.

Zaječarskoj policiji telefonom je prijavljeno da su se dve osobe utopile ispod gumene brane na Popovoj plaži na reci Timok.

Patrola je 150 metara nizvodno od brane u vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uočila jednu od devojčica L. А. (14) koju su izvukli na obalu i kojoj su lekari hitne pomoći, koji su u međuvremenu stigli na mesto nesreće, pružili pomoć i uspeli da spasu.

Beživotno telo druge devojčice K.A. (13) koja je bila ispod same brane izvukli su pripadnici vatrogasno-spasilačke čete i njoj, nažalost, nije bilo spasa.

Prema izjavama očevidaca, do tragedije je došlo tako što je jedna od devojčica sišla na branu i počela da šeta po njoj, nakon čega se okliznula i upala u vodu. Za njom je skočila druga u nameri da je spase. Uviđaj je obavio istražni sudija Osnovnog suda u Zaječaru sa zamenikom okružnog javnog tužioca. Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici devojčice koja se utopila.

„Duboko me je potresla tragedija koja vas je zadesila. Nema veće tuge nego izgubiti dete. Policija je pokušala sve da je spase. Delimo Vašu bol," napisao je ministar Dačić u telegramu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Utopila se devojčica, druga spašena

Izvor: medio.rs, 28.Apr.2012

Jedna devojčica kod zaječara se utopila, dok je njena drugarica, koja je pokušala da je izvuče iz vode, spašena od davljena u poslednjem trenutku.

Nastavak na medio.rs...

Spasla prijateljicu, pa se udavila u reci!

Izvor: Kurir, 29.Apr.2012, 07:17

Iako neplivač, Ana Kostić (13) skočila s brane da iz reke izvuče svoju najbolju drugaricu Anu L. (14). Ana je obožavala da se igra na Popovoj plaži..ZAJEČAR - Užas!..Trinaestogodišnja Ana Kostić udavila se preksinoć oko 22 sata u Timoku dok je, iako je bila neplivač, pokušavala da iz reke...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.