Ubijen osnovac u Boru

Izvor: B92, Beta, 16.Jan.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen osnovac u Boru

Bor -- Borska policija uhapsila je dva mladića zbog osnovane sumnje da su odgovorni za smrt M.Lj. (15), koji je noćas nastradao nakon tuče u noćnom klubu "Monca".

Uhapšeni T.M. (19) i B.M. (16) su uz krivičnu prijavu predati isražnom sudiji Višeg suda u Zaječaru, rekao je vršilac dužnosti načelnika odeljenja kriminalističke policije u Boru Zoran Milijić. Prema Milijićevim rečima, osumnjičeni su uhapšeni na osnovu uviđaja i obdukcije tela nastradalog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mladića, kao i obaveštenja istražnog sudije i tužioca.

Njima se stavlja na teret krivično delo "nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom".

Nastradali dečak je učenik osmog razreda Osnovne škole "3. oktobar" u Boru, i prema svedočenjima vršnjaka, nije bio sklon incidentima.

Maloletnog M. Lj. je, kako nezvanično saznaje B92, napalo desetak osoba, tuklo ga i šutiralo, dok su sve to, kako tvrdi otac pokojnog dečaka, sa udaljenosti od petnaestak metara, posmatrali pripadnici intervente policijske jedinice Bor.

"Interventna je bila odatle nekih petnaestak metara. Kada su ih pitali zašto niste reagovali, kažu nisu videli od trske", kaže otac dečaka Živoslav Ljubisavljević.

Još se ne zna šta se tačno dogodilo. Prema nekim verzijama maloletni M.Lj. je u toku tuče, u jednom trenutku pao i teško povredio glavu.

Međutim, otac preminulog dečaka ne veruje da je to uzrok smrti.

"Kažem on je bio fizički jako napredan, ne verujem da je neko mogao tek tako da ga savlada, bio je fizički jako spretan. Ja ne verujem da se on okliznuo i pao i tako nastradao", objašnjava Ljubisavljević.

Vršilac dužnosti načelnika odeljenja kriminalističke policije u Boru Zoran Milijić je rekao da je policijska patrola odmah izašla na mesto gde se dogodio incident, a na zamerke roditelja da policajci nisu reagovali iako su bili udaljeni svega desetak metara, rekao je da od ograde nisu mogli da vide šta se dešavalo ispred lokala.

"Policija redovno kontroliše okolinu kafića 'Monca', jer se tu petkom i subotom okuplja preko hiljadu mladih ljudi. U ovom slučaju, policija nije mogla da reaguje, jer je tuča trajala vrlo kratko i iza ograde lokala", rekao je Milijić.

On je potvrdio da policija i inspekcija znaju da se u tom lokalu toči piće maloletnicima i da protiv zakupca lokala postoje brojne prijave.

Pre šest godina, u istom kafiću ranjena su dvojica radnika obezbeđenja, a osoba koja je pucala na njih izvršila je samoubistvo.

Borska policija je 2007. godine uhapsila jednu osobu koja je pokušala da u "Moncu" unese i aktivira dinamit u trenutku kada je u lokalu bilo nekoliko stotina gostiju. On se na to odlučio pošto mu je obezbeđenje zabranilo ulaz u taj objekat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.