U Zaječaru samo trkom na zasedanja

Izvor: B92, 03.Jul.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zaječaru samo trkom na zasedanja

Zaječar -- Od formiranja vlasti u Zaječaru pre godinu dana, skupština je hitno zasedala 59 puta. Opozicija tvrdi da im se uskraćuju prava, vlast kaže da je sve normalno.

Odbornici u Zaječaru najčešće brzim korakom stižu na skupštinska zasedanja, jer je u poslednjih godinu dana od 62 održana, njih 59 bilo sazvano po hitnom postupku.

Predstavnici opozicije tvrde da toliki broj hitnih skupštinskih saziva nije slučajnost i upozoravaju da im se na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način uskraćuju prava koja bi mogli da ostvare da se sednice održavaju po redovnom postupku.

Sa druge strane odbornici vladajuće koalicije SNS-SPS kažu da im hitni sazivi ne predstavljaju nikakav problem i da u takvim okolnostima potpuno normalno rade.

Odgovore na pitanja o hitnim sednicama i eventualnom uskraćivanju prava opozicije, nismo uspeli da dobijemo. Iz Gradske Uprave smo obavešteni da je jedini relevantan sagovornik na ovu temu predsednik Skupštine grada Saša Mirković, u čijoj je i nadležnosti zakazivanje sednica, na godišnjem odmoru i da će nas kontaktirati čim počne da radi.

Opširnije u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.