U ZAJEČARU JE ODRŽAN PROTESTNI SKUP „ZAJEDNO PROTIV NASILJA“

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Maj.2023, 22:14

U ZAJEČARU JE ODRŽAN PROTESTNI SKUP „ZAJEDNO PROTIV NASILJA“

Zaječar, 26. maj – Na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru večeras je održan mirni protestni skup pod nazivom „Zajedno protiv nasilja“. Više stotina građana okupilo se udruženo s ciljem borbe protiv nasilja i izražavanja podrške žrtvama. Skup je kulminirao mirnom šetnjom kroz grad, gde su učesnici poslali snažnu poruku o potrebi za promenama u društvu.
Trg Nikole Pašića je postao epicentar ovog građanskog okupljanja. Ljudi svih uzrasta i profesija okupili su se noseći transparente, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << uzvikujući slogane i iskazujući svoje nezadovoljstvo nasiljem koje je zahvatilo zajednicu. Atmosfera je bila mirna i dostojanstvena, a protest je organizovan u duhu solidarnosti i zajedničke borbe protiv nasilja.

Jedan od ključnih momenata skupa bio je minut ćutanja kojim su učesnici odali poštu nastradalima u nedavnim nasilnim događajima u Mladenovcu i Beogradu. Taj emotivni trenutak simbolizovao je jedinstvo i podršku celokupne zajednice prema žrtvama nasilja.
Na improvizovanoj bini ispred Gradske uprave, prisutnima su se obratili aktivisti Goran Kalčević, Slobodan Petrović, Uglješa Đuričković, Dragan Stamenković i Dejan Krstić.
Nakon skupa na Trgu Nikole Pašića, građani su se organizovali u mirnu šetnju kroz Zaječar.
Članak U ZAJEČARU JE ODRŽAN PROTESTNI SKUP „ZAJEDNO PROTIV NASILJA“ se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.