Troje uhapšeno zbog sumnje na krijumčarenje ljudi

Izvor: Press, 10.Dec.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje uhapšeno zbog sumnje na krijumčarenje ljudi

Zaječarska policija pronašla je u kombiju 46 državljana Sirije i Avganistana i uhapsila tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, zaječarski policajci su, u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije i PU Bor, uhapsili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << N. H. (39), J. Dž. (40), M.M. (23), iz Negotina, i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni zameniku osnovnog javnog tužioca u Zaječaru.

Policija je pokušala da na putu Kalne - Knjaževac zaustavi dva kombija sa stranim registarskim oznakama, ali su osumnjičeni jednim vozilom preprečili put, a drugim nastavili vožnju ka Svrljigu, dok je vozač ostavljenog vozila prešao u automobil marke "golf".



Tokom pregleda kombija policija je pronašla 46 državljana Sirije i Avganistana, koji su ilegalno prešli srpsko-bugarsku granicu, a utvrđeno je da su oba kombija iznajmljena u Nemačkoj i da nisu na vreme vraćena u agenciju za iznajmljivanje vozila.

Operativnim radom utvrđeno je i da je vozilo "golf", takođe iznajmljeno, a koristio ga je N.H.

On se tereti da je sa ostalim osumnjičenima organizovao kriminalnu grupu, koja se bavila prevozom ilegalnih migranata, nelegalnom trgovinom drogom i akciznim proizvodima.

Protiv N.H. se u Osnovnom javnom tužilaštvu već vodi postupak zbog istog krivičnog dela, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.