Tošović novo ime na Milićevom spisku

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tošović novo ime na Milićevom spisku

Ženska reprezentacije Srbije će konačno započeti pripreme za predstojeće kvalifikacione utakmica sa Hrvatskom, za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazil. Selektor dama Duško Milić je odlučio da okupi ekipu u sklopu Trenažnog centra u Zaječaru, pa je prvi skup posle Evropskog prvenstva u Danskoj i Norveškoj zakazan za 20. mart.
Ovo će biti početak priprema za kvalifikacione utakmice. Iako je u pitanju rad samo tri dana, možemo da budemo srećni, jer nam je svako >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << okupljanje dragoceno. Poslednji put smo se sreli u decembru i došlo je vreme da započnemo ovaj ciklus – ističe strateg dama, Duško Milić.

Kakav je plan rada?
Nema puno nauke, imamo tri dana da odradimo neke detalje, proverimo formu, malo se uigramo, jer ćemo odraditi ukupno pet treninga.
Na spisku postoje izmene u odnosu na prethodno okupljanje, pre svega na poziciji golmana?
Odlučio sam da probam neke igračice, a uglavnom su sve te devojke bile na širem spisku, tako da preteranih novina nema. Jedini pravi debitant će biti Olivera Tošović, ali ne zato što na nju ranije nisam računao, već je želela da osnuje porodicu i nedavno se vratila na parket. Jelenu Trifunović sam vratio u tim jer je počela dobro da igra.
Kakvi su dalji planovi?
Mislim da ćemo imati još jedno okupljanje pre EHF nedelje, koja je u aprilu. Isto ćemo odraditi mini pripreme, a onda ćemo odigrati bar jedan prijateljski meč.
Za ovu akciju selektor Duško Milić je pozvao sledeće igračice: Dragica Tatalović (Naisa), Olivera Tošović (Jagodina), Kristina Georgijev (Cepelin), Marija Čolić (Crvena zvezda), Jovana Bartošić (Zaječar), Jelena Nišavić (Zaječar), Katarina Krpež (Zaječar), Maja Luković (Crvena zvezda), Željka Nikolić (Budućnost), Slađana Pop-Lazić (Zaječar), Sanja Rajović (Knjaz Miloš), Andrea Lekić (Krim), Sanja Damnjanović (Zaječar), Tanja Vučković (Zaječar), Jelena Trifunović (Jagodina), Milica Čović (Radnički), Dijana Števin (Zaječar) i Marina Dmitrović (Jagodina).  
Stiže i Andrea
Na Milićevom spisku za ove mini pripreme našlo se i ime najbolje srpske igračice Andree Lekić, ali je njen dolazak na ovu okupljanje još uvek pod znakom pitanja.
Andrea je izrazila želju da dođe, poslali smo dopis njenom Krimu i zamolili ih da je pusti, jer su definitivno izgubili sve šanse da se plasiraju polufinale Lige šampiona. Mislim da neće biti problema, jer će Krim pustiti Hrvatice, pa ne vidim zašto onda ne bi i Andreu – rekao je Milić.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.