Šutanovac: Rekordan odziv regruta za vojsku

Izvor: Blic, 21.Sep.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Rekordan odziv regruta za vojsku

Vojnici septembarske klase položili su danas zakletvu u centrima za osnovnu obuku u Jakovu, Somboru, Pančevu, Valjevu, Zaječaru, Kruševcu i Leskovcu.

Na centralnoj svečanosti polaganja zakletve u kasarni "Major Milan Tepić" u Jakovu, ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac je rekao da je za ovogodišnju septembarsku generaciju bio rekordan odziv vojnika, više od 92 odsto, što ukazuje da je vraćeno poverenje u Vojsku Srbije.

Ministar odbrane Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šutanovac izjavio je juče da je Srbija opredeljena za evropske integracije, ali da "ni za milimetar" neće odstupiti od svojih prava na Kosovu, za koje će se boriti diplomatskim sredstvima. Šutanovac je kazao da je Srbiji potrebna jaka vojska kao garant mirnog rešavanja problema na Kosovu.

Zdravko Ponoš načelnikelnik Generalštaba rekao je da Vojska Srbije više neće smanjivati broj svojih pripadnika. Kako kaže, Vojska Srbije trenutno nema dovoljno profesionalnih vojnika, i složio se sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem da je u planu da se vojska potpuno profesionalizuje do kraja 2010. godine, i da bi tada trebalo da bude 12.500 vojnika.

Ponoš je kazao da je u profesionalnom sastavu srpske vojske trenutno 28.000 pripadnika i da trebalo da ih bude 40 odsto od tog broja.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.