Sušnice se već dime

Izvor: TimockeVesti.net, 28.Nov.2022, 07:14

Sušnice se već dime

Sušenje mesa u specijalno sagrađenim sušnicama u našim selima počelo je ovih dana i to pre prvog snega. Ovaj kasnojesenji i zimski posao i u timočkim selima datira od davnina. Suvog mesa i još nekih suhomesnatih specijaliteta izloženih tihoj vatri i dimu treba da bude tokom cele zime. I to je ta mrsna i jaka hrana koja dobro dođe i u najhladnijim danima. Na našoj fotografiji je sušnica „u pogonu“ u okolini Salaša, nedaleko od Zaječara i Negotina.
Članak Sušnice se već dime se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Bor: U TOKU DANA NORMALIZACIJA GREJANJA

Izvor: TimockeVesti.net, 28.Nov.2022

Bor, 28. novembar – Zbog ozbiljnih tehničkih problema u proizvodnom delu toplane, 27. novembra u jutarnjim satima došlo je do prekida u isporuci toplotne energije za grejanje prema gradu.. – Kvar je saniran u jutarnjim satima i očekuje se normalizacija grejanja u gradu. Nakon čega se nastavlja...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.