Izvor: Glas javnosti, 31.Jan.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija - ukratko...

Obili manastir zbog 900 dinara

ZAJEČAR - Nepoznati lopovi su pretprošle noći opljačkali manastir Svetog Petra i Pavla u selu Grlište kod Zaječara i odneli priloge vernika od oko 900 dinara. Lopovi su nasilno obili vrata manastirske crkve, a onda pokupili metalni novac iz priprate crkve i sa centralne ikone. Policija traga za počiniocima.

S. M.

Lažna dojava o bombi u bolnici

SUBOTICA - Jučerašnja dojava da je u zgradi Gradske bolnice u 9.50 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << časova postavljena bomba bila je lažna, ali je rad ove ustanove zbog nje delimično bio paralisan skoro sat vremena.

Svi pacijenti koji su juče čekali pred šalterima ili na preglede ispred lekarskih ordinacija istog časa su udaljeni iz zgrade na bolničku kapiju. Posle kontrole specijalnih policijskih ekipa i konstatacije da je telefonska dojava bila lažna, rad u bolnici je normalizovan. Policija traga za identitetom dojavljivača koji se sada, posle „zabava“ s palatom pravde i školama okomio i na Gradsku bolnicu.

S. S.

Uhvaćeni razbojnici

ZAJEČAR - Policija je zadržala u pritvoru od 48 sati Nikolu T. (20) i Slobodana D. (19), obojica iz Zaječara, zbog sumnje da su počinili razbojništvo. NJih dvojica su po dogovoru zajedno sa maloletnim A. N. (17) 24. januara opljačkali prodavnicu „Srbija Tis“ i to tako što su sa fantomkama na glavama ušli u prodavnicu i uz pretnju pištoljem od prodavačice iz kase uzeli dnevni pazar od 84.000 dinara, dok je Slobodan sa uperenim pištoljem poprskao prodavačicu suzavcem. Maloletni A. N. je za to vreme čuvao stražu.

S. M.

Najviše kradu „pasate“ i „golfove“

NOVI SAD - Na području Južnobačkog okruga tokom 2008. godine ukradeno je 391 vozilo, a na meti lopova najčešće su bili automobili iz luksuznog programa „Folksvagena“, posebno „pasati“ i najnoviji tipovi „golfova“. Od ukradenih vozila čak 144 bila su marke „pasat“ ili „golf“ - navodi se u informaciji novosadske Policijske uprave. Ukradeno je i 70 vozila iz programa kragujevačke „Zastave“, koja se prodaju u delovima, a na listi vozila koji se najviše kradu su i ona iz programa „Audija“.

„Resavica“ primila 120 rudara

RESAVICA - Rudnicima Javnog preduzeća podzemne eksploatacije uglja „Resavica“, koji godinama imaju problem sa nedostatkom rudara, ovih dana se za rad u jamama javilo 120 radnika, potvrđeno je Tanjugu u ovoj kompaniji. Prvi put posle raspada SFRJ, kada su ovde dolazili i rudari iz drugih republika, pre svega iz Bosne i Hercegovine, dogodilo se da zatvorimo konkurs, a do sada je bio otvoren preko cele godine, kažu u ovom preduzeću.

Prosečna plata nekvalifikovanog radnika-kopača u ovom preduzeću iznosi 35.000 dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.