Srbija gori: RHMZ objavio gde je najtoplije

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 15:11

Srbija "gori": RHMZ objavio gde je najtoplije

Najtopliji gradovi u Srbiji danas su Zaječar i Negotin, gde je u 14.00 sati izmereno 36 stepeni Celzijusa, dok je u Beogradu izmereno 33 stepena.

Najnovija merenja objavljena su na sajtu Republičkog hridrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Slede Niš i Ćuprija u kojima je u to vreme izmereno 35 stepeni, zatim Smederevska Palanka, Veliko Gradište, Kuršumlija i Kruševac sa 34 stepena, dok je u Beogradu, Kragujevcu, Požegi i Valjevu izmereno 33 stepena.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podacima RHMZ-a, najniža temperatura je na Kopaoniku, gde je izmereno 24 stepena, zatim sledi Crni vrh, gde je živa na termometru pokazala 29 stepeni. Maksimalne temperature koje se danas očekuju u Srbiji iznose od 33 do 38 stepeni, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Sutra se očekuje manji pad dnevnih maksimuma, ali u petak i subotu u južnim, a delom i u centralnim krajevima zemlje ponovo se očekuju vrednosti od 35 do 38 stepeni. Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju 23. jula, početkom sledeće sedmice novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike usloviće temperature oko 40 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.