Slika dana: VOJNO ZDANJE – MUZEJ

Izvor: TimockeVesti.net, 27.Jan.2024, 05:31

Slika dana: VOJNO ZDANJE – MUZEJ

Ova izuzetno lepa zgrada, podignuta 1927. godine u centru Zaječara, prvo je služila za potrebe vojne ustanove za projektovanje puteva, tek kasnije, 1950, i to prizemni deo, predat je na korišćenje Istorijskom arhivu. Godinu potom, 1951. useljava se Gradski muzej koji 1961. menja naziv, postaje Narodni muzej.
U godini 2010. dolazi do rekonstrukcije izložbenog prostora.
U muzejskim odajama danas se čuva 15.000 predmeta od kojih su neki značajni i za svetsku kulturu.
Članak Slika dana: VOJNO ZDANJE – MUZEJ se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

DANAS, NA SAVINDAN: ZIĐIN KOPER DARUJE SVE OSNOVCE U KRIVELJU

Izvor: TimockeVesti.net, 27.Jan.2024

Bor, 27. januar – Predstavnici kompanije Srbija Ziđin Koper uručiće danas, na Savindan, poklone svim učenicima OŠ „Đura Jakšić“. Darodavci će prisustvovati i svečanom obeležavaju školske slave u Krivelju.. Sem đaka iz Krivelja, poklone će dobiti i njihovi školski drugovi iz Gornjana,...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.