Slika dana: PROLEĆNA SETVA POVRĆA

Izvor: TimockeVesti.net, 23.Feb.2024, 05:35

Slika dana: PROLEĆNA SETVA POVRĆA

Da je zima na izmaku i da sunčani, topljikavi dani podsećaju na rano proleće, svedoči i ova fotografija sačinjena u okolini Zaječara. Vredni domaćini i povrtari pripremaju mašine za kultivisanje zamljišta i sadnju prvih povrtarskih kultura. Iako je zemljište još hladno ne smeta da se zasade prve leje luka.
U atarima Zaječara i Negotina baštovan su već pre nekoliko dana zasejali crni luk. Ostale povrtarske biljke tek čekaju svoje vreme, a ukoliko topliji dani potraju, setva će >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << početi i pre uobičajenog roka.
Na drugoj strani, ratari strahuju zbog nedostatka vlage, što nije dobro ni za povrtnjake ni njive pod ratarskim kulturama. A, po prvim, dugoročnim vremenskim prognozama, i mart će biti sličan februaru. Znači, s minimalnim padavinama, posebno u istočnoj Srbiji.
Članak Slika dana: PROLEĆNA SETVA POVRĆA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.