Slika dana: KAO PLANINA, KAO VODA

Izvor: TimockeVesti.net, 16.Jan.2024, 05:30

Slika dana: KAO PLANINA, KAO VODA

U blizini manastira Suvodol (nedaleko od Minićeva i 25. km od Zaječara) u planinskim predelaima nalazi se manastir Suvodol, riznica pravoslavlja i najverovatnije zadužbina Nemanjića. Sem retkih predmeta iz 14. veka u manastirkom zdanju, u bujnoj šumi, bogatoj pećinama, potocima, izvorima i manjim vodopadima, na vremešnim stablima postavljene su mudre misli i poruke, a jedna od tih poruka je i ova: Stoj kao planina, kreći se kao voda
. Mnogo toga je kazano u ovih nekoliko reči koja >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << mogu da se upotpune istinom – da je Suvodol, uprkos rušenjima i raznim stradanjima, opsta i uzdigao se u pravoslavlju. Godine 1866. Maihailo Obrenović je prvi put temeljno obnovio svetinju.
Članak Slika dana: KAO PLANINA, KAO VODA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.