Slatki krem od žira i preparat koji štiti povrće - pobedničke ideje srednjoškolaca iz Niša i Žitorađe

Izvor: JužneVesti.com, 12.Mar.2024, 10:17

Slatki krem od žira i preparat koji štiti povrće - pobedničke ideje srednjoškolaca iz Niša i Žitorađe

U konkurenciji 31 učeničke kompanije iz 11 gradova iz jugoistočne Srbije, na regionalnom takmičenju održanom u Nišu, za najbolju ideju je izabrana narukvica za avanturiste koju su osmislili gimnazijalci iz Zaječara. Drugo mesto pripalo je timu niške Ugostiteljsko-turističke škole koji je kreirao slatki krem od žira, a treće mesto osvojila je učenička kompanija Srednje škole iz Žitorađe koja je proizvela koji stimulišu rast i štiti biljke.

Tradicionalno takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << učeničkih kompanija održano je juče u Nišu, a tri najbolje kompanije srednjoškolaca plasirale su se na nacionalno takmičenje.

Bilo je ovo jedno od najkonkurentnijih takmičenja do sada ali na kraju četvoročlani žiri odlučio da je šampionsku poziciju osvojila je kompanija OutMark iz Gimnazije u Zaječaru koja se bavi proizvodnjom narukvica koje su namenjene avanturistima, pružajući im sve što je potrebno za osećaj sigurnosti i uživanje u prirodi - navode iz Dostignuća mladih koje organizuje takmičenje.

Treće mesto osvojola Srednja škola iz Žitorađe; foto: FB Dostignuća mladihDrugo mesto osvojila je učenička kompanija "SweetNi" iz Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu koja proizvodi, pakuje i prodaju jedinstven krem na bazi žira.

Navode da im je ideja bila da osmisle poslasticu koja neće sadržati dodati šećer, koja će biti hranljiva i zdrava, a istovremeno ukusna.

Proizvod se sastoji samo od prirodnih sastojaka kao što su brašno od žira, urme, čokolada sa visokim sadržajem kakaa i maslac - objašnjavaju niški đaci.

Bronzanu medalju osvojila je učenička kompanija "Ecoplants" iz Srednje škole iz Žitorađe koja se bavi proizvodnjom biopreparata od ostataka hrane, koji stimulišu rast i štite biljke povrtarke od štetočina.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaječarski gimnazijalci pobednici regionalnog takmičenja učeničkih kompanija

Izvor: Danas, 12.Mar.2024

Ekipa OutMark koju čine učenici Gimnazije iz Zaječara osvojila je prvo mesto u jugoistočnoj Srbiji na takmičenju učeničkih kompanija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.