Rukometašice na Evropskom prvenstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice na Evropskom prvenstvu

ZAJEČAR - Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo pošto je sinoć u Zaječaru pobedila Holandiju sa 31:28 (17:13) na revanš utakmici kvalifikacija.

Holandija je prvu utakmicu kao domaćin dobila sa 24:23.

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Jelena Erić sa 10 golova, dok su Andrea Lekić i Tanja Medved postigle po šest. Dijana Lameji je sa šest golova bila najefikasnija u gostujućem timu.

Evropsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igraće se u decembru u Makedoniji.

Zahvaljujući iskusnoj Tanji Medved i Jeleni Erić, ali i nevorovatnoj zaječarskoj publici, rukometna reprezentacija Srbije će u decembru u Makedoniji posle dve godine igrati na nekom velikom takmičenju.

Solidne Holanđanke od početka meča inicijativu su prepustile domaćim igračicama. U prvom poluvremenu istakla se Andrea Lekić, koja je do 19. minuta postigla svih svojih šest golova, kao i golman Zlata Paplacko.

Srpske rukometašice su u 37. minutu imale i prednost od šest golova (22:16), a onda su stale, što je Holandija iskoristila i u 52. minutu prvi put izjednačila.

Meč su, ipak, odlučile odbrane Slađane Đerić i golovi Medvedove i Erićeve.

Igrali smo dobro do 45. minuta

Selektor Srbije Časlav Dinčić posle utakmice istakao je da je njegova ekipa igrala odlično do 45. minuta.

"Imali smo tada pad, promašili par zicera. Holanđanke su izjednačile, ali je na kraju odlučilo iskustvo naših igračica.

Želeo bih da zahvalim svim divnim ljudima koji su nam pomagali u pripremnom periodu", rekao je Dinčić.

Erićeva je ocenila da je meč u Zaječaru bio mnogo teži nego što je očekivala.

"Nismo ih potcenile, ali pružile su mnogo bolju partiju nego u Holandiji. Hvala publici, bili su divni. Ceo grad je sedam dana živeo za nas", rekla je Erićeva.

Trener Holandije Šjors Rutger naglasio je da je utakmica bila lepa, prava međunarodna.

"Nisam zadovoljan kako smo igrali do polovine drugog poluvremena, a onda smo uspeli da izjednačimo. Ipak, publika i igračice Srbije su potom odradile svoj deo posla. Mislim da smo jednaki po kvalitetu, međutim, samo jedna ekipa može da ide na Evropsko prvenstvo", rekao je Rutger.

Dvorana: Kraljevica, gledalaca oko 2.200, sudije: Lars Gipel i Markus Hajlbig (Nemačka)

Isključenja: Srbija četiri minuta, Holandija dva minuta.

Sedmerci: Srbija 5 (5), Holandija 6 (6)

Srbija: Paplacko, Popović 1, Koperec, Lekić 6, Stevin 2, Milošević 1, Damnjanović, Đerić, Balać 2, Erić 10, Tomašević, Rajović 2, Medved 6, Veraja 1.

Holandija: Roeops, Klijn, Bovenberg 2, Feijen 3, Van Der Hejden 2, Roben 1, Hilster 2, Pap, Den, Lamein 6, Šreker, Karsten 4, Viser 2, Van Dort, Hofman 2, Van Der Visel 4.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.