Putovali vozom iz Niša kao u rerni - sat vremena bilo uključeno grejanje po vrućini

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2023, 17:56

Putovali vozom iz Niša "kao u rerni" - sat vremena bilo uključeno grejanje po vrućini

Voz iz Niša do Zaječara juče je prvo kasnio, a kada su putnici ušli u vagon kažu da nije moglo da se diše, jer je bilo uključeno grejanje. Kada su se požalili rekli su im da tako mora zbog motora, pa su se "kao u rerni" vozili sve do Svrljiga, ali je i u nastavku puta koji traje više od 3 sata bilo pretoplo. Iz preduzeća Srbija voz odgovaraju da su imali tehničke probleme na sistemu za klimatizaciju i da se izvinjavaju putnicima.

Putovati vozom na jugu Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dalje je sporo, nekad i nebezbedno, jer su ispadali iz šina, pa su retki oni koji biraju ovo prevozno sredstvo da stignu do odredišta. Ali da bi ispunila želju svoje unuke, čitateljka koja se javila novinarima Južnih vesti odlučila je da od Niša do Zaječara putuje vozom, iako je to i duplo duže nego automobilom.

Prvo je voz koji po redu vožnje kreće iz Niša u 16:20 kasnio, čekale su ga na vrućini oko 40 minuta, jer je juče izmereno više od 35 stepeni tokom dana, ali je još toplije bilo u vagonu.

Kada smo ušle voz, nisam mogla da verujem - na 37 stepeni napolju, oni su uključili grejanje. Nije moglo da se diše. Bilo je kao u rerni. Ja sam pokušala da se svađam sa njima, ali su mi rekli da voz ne može da ide ako isključe grejanje - priča ova putnica.

Narednih sat vremena, negde do ulaza u Svrljig, u vozu je bilo grejanja usred leta, ali kaže da im je toplo bilo sve do Zaječara, jer su se vagoni pregrejali i nisu mogli da se ohlade brzo.

Da se ova neprijatna situacija juče dogodila potvrdili su iz preduzeća Srbija voz i putnicima se izvinjavaju.

Usled tehničkog problema na sistemu za klimatizaciju, juče je došlo do neprijatnosti za putnike pomenutog polaska. Srbija voz se izvinjava putnicima zbog neprijatnog iskustva i preduzima mere da se ovaj tehnički problem reši u najkraćem roku, a putnicima omogući bezbedno i komforno putovanje - odgovorili su Južnim vestima iz Srbija voza.

Nije poznato koliko je tačno putnika bilo juče u ovom vozu, ali one sa kojima su novinari razgovarali kažu da su skoro ceo put od 3 sata i 20 minuta provele u vrelom vozu i da zato verovatno više tako neće putovati.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.