Izvor: BalkanRock.com, 25.Okt.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proces zabave i vedrine ugrejao Zaječarce

foto arhiva

Sinoć je u Zaječaru nakon dužeg vremena nastupio niški Proces koji je sve prisutne proveo kroz svoj dvadesetogodišnji rad uz dobru zabavu i veseo pristup.

Pre početka koncerta u Omladinskom centru vlada jako prijatna atmosfera i toplina kojom mesto odiše odlično je uklopljena uz niske temperature od spolja.

Bend na scenu izlazi oko 23 sata, iako je nastup bio najavljen sat vremena ranije. Ovo već standardno zakašnjenje duguje se >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << publici koja nikada ne dolazi na vreme i na koju se uvek čeka da se skupi. Počinju pesmom „Novac“, a slede je „Ko je ona“, „Proleće“ i „U 22h“. Publika sramežljivo cupka ali vidno uživa u veselim ska melodijama. Na poziv, prilaze bliže i malo se opuštaju, a momci nastavljaju pesmom „Uzalud“ koja se ne nalazi ni na jednom od dva albuma. Slede je „Taxi“, „Ja sam tu“ i „Hladan dan“ koje napokon razmrdavaju sve u publici. Iskustvo i ljubav prema muzici ogledaju se u prepuštenosti i lakoći kojom nastupaju, što je redak i prelep prizor. Žurka se nastavlja uz obradu pesme Bombaj štampe „Često poželim“, a zatim „Moj san“ i „Pesma br. 7“. Bez preteranog uvoda i obraćanja između pesama, osim naziva, samouvereno puštaju da muzika govori za sebe i ostavljaju bez daha svakim novim tonom. Za kraj ostavljaju najpoznatije i najveselije, „Rio“ i „Dušanova ulica“ uz koje niko ne može da stoji u mestu i mirno. Energija iz pesama i sa scene obuzima i publiku, ali baš na samom vrhuncu koncert završava nakon oko sat vremena trajanja.

Slavljenički nastup proveo nas je kroz 20 godina dugu karijeru jednog neozbiljnog benda sa ozbiljno dobrom muzikom. Podsetili smo se do sad snimljenih pesama i uz želju da ove vesele Nišlije postoje još barem koliko i sad čekamo novi materijal.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.