Presekli vrpcu na već otvorenoj ulici

Izvor: MC Bor, 11.Maj.2011, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presekli vrpcu na već otvorenoj ulici

Zaječar, 11.maj
Zbrka na proslavi Dana Zaječara Sve po protokolu: Verica Kalanović i Boško Ničić otvaraju odavno otvorenu ulicu

U zaječarskom naselju Kotlujevac duže od jednog sata bio je zaustavljen saobraćaj da bi rekonstruisanu Požarevačku ulicu, koja je, istine radi, u funkciji duže od dva meseca, svečano otvorili potpredsednica Vlade Verica Kalanović i gradonačelnik Zaječara >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << Boško Ničić. Cirkus oko proslave Dana grada nastavljen je buntom mladih zbog sinoćnog koncerta Jelene Karleuše, koji su u znak protesta šundu najavili okupljanje s gitarama kao „protivkoncert” estradnoj zvezdi. Ali na dogovorenoj lokaciji za koncert okretao se vo na ražnju, što je dodatno razljutilo ovdašnju omladinu zbog obeležavanja proslave „na nivou Ničića”, piše današnji Blic.
- E, što ovi političari vole da se slikaju, čudo jedno. Pa im milo, pa se smeju, ko da su iz džepa dali! Juče krenem kod svastike kad ono – zatvorena ulica. Pitam što, kažu, zatvorili ulicu da je svečano otvore. Zbunim se, što da je sad otvaraju kad saobraćaj ide odavno? Morao sam okolo, a usput se mislim da ovakvog čuda nigde nema. More, nije narod blesav – kaže Miša Antonijević, meštanin Požarevačke ulice u Zaječaru.
Proslava je nastavljena uveče svečanim prijemom gradonačelnika koji je, kao i svake godine, bio na svetskom nivou, počev od protokola, bogate trpeze, do čestitke. Zaječarci su prijem, koji je finansiran iz budžeta grada, gledali preko lokalnih stanica.

Juče, na dan proslave, u samom centru grada svečanost je otpočeo vo. Naravno, na ražnju, da se poštuje tradicija. A koliko je muke ovaj nedužni vo naneo stotinama srednjoškolaca, samo oni znaju. Naime, kada je, pre par dana, na Fejsbuk grupi pod nazivom „Njegova svetlost Troško Ničić” među tinejdžerima prostrujalo da će u kulturnom delu programa nastupati Jelena Karleuša, odmah se oformila i grupa „Okupljanje povodom koncerta JK”. Inicijator je jedan šesnaestogodišnji srednjoškolac i on je osmislio, a svi se složili, da se u vreme koncerta JK preko puta gradskog trga, kod bivše Borske banke, okupe s gitarama u znak protesta šundu. JK peva u 22 sata, a srednjoškolci taman što su se organizovali kad Fejsom prostruja vest – ispred Borske banke peku vola! I šta sad? Gde zasvirati gitare. Neki su juče pobegli sa časova, neki se tobož razboleli, a sve da što pre stignu do kompa i ugovore protivkoncert Jeleni Karleuši.
„Da ponesemo po jednu ponjavu i sednemo posred raskrsnice. Nemoj da nam propadne inkvizicija na vešticu”. Takvi i slični dogovori vrteli su se internetom.
Sad, da li će uspeh „inkvizicije” zavisiti od vola, ostaje da se vidi. Tek, proslava je juče u svakom pogledu bila u jeku. Dobro je što su zaslužnim građanim dodeljene godišnje nagrade. Dobro je i to što su uručene na Romulijani. Još bolja je odluka Skupštine da povodom Dana grada dodeli po 5.000 dinara svakom korisniku narodne kuhinje. Lepo je i što je u popodnevnim satima na centru bio dečji program. A ono što nije lepo, to se može videti i na stranama onih grupa na Fejsu.
- Da je, umesto svakog dovedenog grandovca, sređena po jedna ulica – komentarišu zaječarski omladinci.
I ove godine uspela je proslava. Besplatna volovina, pesma Karleuše, i na kraju veliki prasak! I bi svetlost u Zaječaru... Od vatrometa.
Lapsus gradonačelnika
Na Fejsbuk grupi „Troško Ničić” napisana je pozdravna reč koju je gradonačelnik Zaječara dao na Sajmu zapošljavanja.
- Da svima poželim dobar dan! I izuzetno mi je drago što vas vidim u ovolikom broju – pozdravio je Ničić nezaposljene kao da je otvorio Sajam automobila, a ne pozdravio ljude bez posla.
Pogledaj vesti o: Jelena Karleuša

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.