Izvor: B92, 15.Mar.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć SPC za ugrožene u Zaječaru

Beograd, Zaječar -- U Zaječar je stigla pomoć beogradsko-karlovačke arhiepiskopije, koja je namenjena stanovništvu ugroženom poplavama, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

U sedište Timočke eparhije stiglo je dve tone hrane i sanitarnih sredstava, garderoba i novčana pomoć od 372.500 dinara. Kako se navodi na sajtu SPC, uz blagoslov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << patrijarha Irineja pomoć za ugrožene stanovnike Zaječara sakupljena je u roku od nedelju dana.

Crkvena opština Zaječar je nakon što je u poplavama oštećeno ili potpuno uništeno oko 1 000 kuća u ovom gradu pokrenula akciju sakupljanja pomoći.

Akcija se sprovodi u saradnji sa zaječarskim Crvenim krstom. Do sada je prikupljeno 487 959 dinara i veća količina odeće, posteljine, hrane i sanitarnih sredstava. Prvih 60 paketa hrane podeljeno je prošle nedelje najugroženijim domaćinstvima u naselju na Izvorskom putu. Podela pomoći biće nastavljena i narednih dana.

Kako saopštava SPC novčana pomoć može se uplatiti na žiro-račun Crkvene opštine Zaječar broj 160-131997-39 Banka Inteza sa naznakom: pomoć za poplavljene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.