Orao mišar ponovo na slobodi

Izvor: Glas javnosti, 23.Jun.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orao mišar ponovo na slobodi

ZAJEČAR - Orao mišar, koji je nedavno zbog povrede pao u centar Zaječara, pušten je posle izlečenja na slobodu, a u vazduh se vinuo na starom Zvezdanskom putu na periferiji grada.

Zaječarski gradski trg uvek je pun golubova i na njih su građani navikli, ali da tu sleti retka ptičja vrsta, još i zaštićena, zaista ne pamte i stariji stanovnici ovog grada.

Nedavno je na Trg oslobođenja doleteo orao mišar, ne zato što je bio radoznao, već zbog povrede. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Građani koji su ga pronašli, obavestili su o tome Komunalnu policiju i Veterinarsku stanicu, a o njegovom oporavku brinuli su predstavnici Udruženja ljubitelja ptica pevačica faune Evrope.

Orao je juče pušten na slobodu na starom Zvezdanskom putu u Zaječaru.

Ova retka, zaštićena ptica uglavnom se kreće u granicama Evrope. Leti visoko, u širokim krugovima i nema stalno mesto boravka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.