Izvor: Danas, 21.Mar.2015, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oni idu u korak sa svetom

Bor - Prestižno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević", koje od 2000. godine zajednički dodeljuju Agencija "Media Invent" iz Novog Sada i Novosadski i Beogradski univerzitet uz pomoć privrednih komora Srbije i lokalnih samouprava, dobilo je dvadeset pojedinaca, preduzeća i ustanova sa područja koje pokriva Regionalna privredna komora Zaječar.

Kao lider ukupnog privrednog i društvenog ambijenta regiona nagrađen je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << dok je priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" pripalo norveškom ambasadoru Nilsu Ragnaru Kamsvagu za razvoj privrednih veza naroda Srbije i Norveške. Opština Bor nagrađena je za najbolji razvojni potencijal u regionu, Dragan Marinković, direktor Projekta rekonstrukcije topionice i izgradnje fabrike sumporne kiseline, najbolji je menadžer u regionu, Karmenka Babić, direktorka "Đerdap usluge" AD Kladovo, je naj žena u biznisu, a Živojin Bolbotinović, vlasnik "Tekijanka" d.o.o. Kladovo, najbolji privrednik Timočke Krajine. Prema odluci žirija najbolji brend u Timočkoj Krajini je Zaječarsko pivo kompanije "Heineken", dok je nagrada za najbolje preduzeće otišla u fabriku poljoprivrednih mašina Agromehanika Boljevac. Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za korporativnu odgovornost pripalo je Fabrici mernih transformatora iz Zaječara, a najuspešnije malo preduzeće je štamparija Grafomed Bor. Upravnica flotacije Rudnika bakra Majdanpek Jelena Đurić nagrađena je za doprinos razvoju majdanpečkog rudnika bakra, priznanje za najbolje izvozne rezultate pripalo je mešovitom preduzeću "Pometon TIR", Seki Vanucić iz Gornjana priznanje za oblast poljoprivrede, dok je za najboljeg domaćina u regionu proglašen predsednik Opštine Boljevac dr Nebojša Marjanović.

Nagrađena je i "sedma sila" , pa je među dobitnicima i "Kolektiv", list Rudarsko-topioničarskog basena Bor, kome je priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" pripalo za tradiciju i doprinos očuvanju istorije Bora i Timočke Krajine. Najbolji PR regiona je rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću RTB Bor Gorica Tončev Vasilić.

- Za svaku kompaniju Služba za odnose sa javnošću je izuzetno značajna. Da bi se postigao uspeh neophodan je dobar odnos sa kolegama novinarima, puno poverenje poslodavca, veština komunikacije i odgovarajuća zastupljenost preduzeća u medijima - naglašava Gorica Tončev Vasilić, od koje saznajemo da je samo tokom prošle godine RTB Bor više od tri hiljade puta pomenut u medijima, najviše povodom izgradnje nove topionice i fabrike sumporne kiseline, najvećeg ekonomskog i ekološkog projekta na Balkanu.

Direktor Direkcije za planiranje i izgradnju Boljevac Neli Đorđević dobitnik je priznanja za doprinos razvoja preduzetničkog stvaralaštva, Tehnički fakultet Bor za zapažene rezultate u obrazovanju i vaspitanju mladih, pedijatar doktorka Branka Badža iz Opšte bolnice Bor za izuzetan kvalitet u lečenju dece, a Meser tehnogas AD za poslovnost i primenu međunarodnih standarda. Regionalna priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" na prigodnoj svečanosti u Boru uručivali su pesnik Pero Zubac i načelnik Borskog upravnog okruga Miroslav Knežević.

Najstarije privredne novine

Poslovno glasilo Rudarsko-topioničarskog basena Bor list "Kolektiv" najstarije su privredne novine u zemlji. "Kolektiv" već šezdeset sedam godina piše o rudarima i geolozima, o topioničarima i elektrolizerima, o udarnicima i inženjerima - o srpskom bakru, srebru i zlatu. Generacije novinara "Kolektiva" profesionalno, kamerom i perom, sa merom, prate svaki korak - i slab i jak - jedne od najvećih srpskih kompanija i na svojim stranicama beleže život Borana i Majdanpečana, stigavši tako do svog 2256. broja.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.