Novi Pazar proglašen Izuzetnom destinacijom Evrope u Srbiji

Izvor: DobreVesti.rs, 16.Nov.2017, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar proglašen Izuzetnom destinacijom Evrope u Srbiji

BEOGRAD - Pobednik ovogodišnjeg nacionalnog konkursa za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ (European Destinations of Excellence – EDEN) u Srbiji je Novi Pazar, dok su za prateće destinacije izabrani Sremska Mitrovica i Zaječar.

 
Konkurs je sprovela Turistička organizacija Srbije, a tema izbora bio je „Kulturni turizam“. Poseban naglasak stavljen je na materijalno kulturno nasleđe na listi nepokretnih dobara Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, na listi UNESKO kulturne baštine i u okviru tematskih kulturnih ruta.
 
Na konkurs je stiglo ukupno 26 važećih prijava, a konačan redosled utvrđen je nakon poseta kandidatima u užem izboru (Zaječar, Kuršumlija, Novi...
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.