Izvor: Luftika.rs, 10.Maj.2021, 17:11

Neko je dao zeleno svetlo da se stotine leševa zaraženih prasića baci pored Timoka

Na gradskoj deponiji u Halovu u Zaječarskom okrugu već danima unazad odlažu se leševi zaraženih prasića.
Epidemija afričke kuge svinja iazvala je pravi pomor u pomenutom okrugu, a zbog novonastale situacije nadležni su doneli odluku da je deponija u Halovu najadekvatnija lokacija i da će se odlaganjem leševa na deponiju zaustaviti dalje širenje ove zarazne bolesti.
Novinari portala Glas Zaječara obratili su se Upravi za veterinu sa pitanjima o odlaganju životinjskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << leševa na gradskoj deponiji, ali rečeno im je da oni nisu nadležni i da se obrete Gradskoj upravi u Zaječaru.
Meštani obližnjih naselja tvrde da se nesnosan smrad oseća izdaleka, a da porast temperature situaciju čini još nepodnošljivijom.
Da li je gradska deponija zaista bila najbolji izbor ili je ipak mogla biti izabrana bolja lokacija?
Da li postoji mogućnost da dođe do širenja zaraze?
Sva ova pitanja za sada su ostala bez ijednog odgovora.
Dobrodošli u Srbiju, gde se lešine tonu teške bacaju kraj puta!

Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.