Na meti grobnice gastarbajtera

Izvor: Glas javnosti, 03.Sep.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na meti grobnice gastarbajtera

ZAJEČAR - Na zaječarskom groblju juče je otkriveno još pet obijenih grobnica tako da se broj oskrnavljenih grobova u proteklih nekoliko dana popeo na deset. Međutim, ne zna se tačno koliko je grobnica poharano, jer porodice tek posle obilaska grobova prijavljuju obijanje. Na meti su bile uglavnom grobnice gastarbajtera, jer je poznato da oni u kovčege svojih pokojnika stavljaju razne dragocenosti, zlatni nakit, novac, pa čak i mobilne telefone.

Policija je podnela krivične >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prijave protiv N.N. izvršioca za krivično delo povreda groba i intenzivno traga za počiniocima.

Jotović: Zaposlićemo noćne čuvare

Direktor JKP „Kraljevica“ Miloš Jotović kaže da je posle uviđaja policija pozvala bravare da zavare isečene limene kovčege o trošku ovog preduzeća koje se brine o groblju.

-Na groblju postoje čuvari, ali oni rade samo do 21 sat, ali posle ovog masovnog obijanja grobnica angažovaćemo i noćne čuvare već u naredne dve nedelje. Međutim, groblje se prostire na tri hektara i nemoguće je neprekidno imati pregled nad svim grobnicama. Lopovi se obično uvuku u grobnice i niko ne vidi šta tamo rade. Ranije je bilo pojedinačnih slučajeva obijanja grobnica, ali ovako masovnog skrnavljenja do sada nije bilo - kaže Jotović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.