NAJJEFTINIJI STANOVI SU U ZAJEČARU I BORU, U BEOGRADU PAPRENO

Izvor: TimockeVesti.net, 30.Jan.2023, 07:05

NAJJEFTINIJI STANOVI SU U ZAJEČARU I BORU, U BEOGRADU PAPRENO

Srbija – Bor – Zaječar, 30. januar – Cene stanova u Beogradu drastično su skočile pa je gotovo nemoguće pronaći dom za ispod 2.000 evra po kvadratu. Međutim, u drugim gradovima ovakve nekretnine mogu da se „pazare“ i za oko 600 evra po kvadratu. 

U gradovima, koji su udaljeni oko 200 kilometra od Beograda, cena stanova je daleko jeftinija nego >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << u prestonici. Niže cene se ne odnose na nekretnine, koje se nalaze na obodima gradova, već u samom centru. Redakcija MONDO istraživala je na oglasima cene stanova u pet gradova.
U pitanju su Zaječar, Kraljevo, Leskovac, Bor i Jagodina. Neki od ovih gradova nalaze se na manje od 200 kilometra od Beograda, a neki više. Najjeftiniji su stanovi u Zaječaru, koji je od glavnog grada udaljen oko 240 kilometra. Inače, prema poslednjim podacima prosečna plata u njemu iznosi 62.508 dinara, dok je u Beogradu oko 90.000.
U centru Zaječara može da se kupi stan za 621 evra po kvadratu. U oglasima je postavljen opis jednog stana, koji se nalazi u centru ovog grada, i navodi se da ima 66 kvadrata i da se prodaje za 41.000 evra. Takođe, može da se nađe i stan za 585 evra po kvadratu. Taj stan je veličine 53 kvadrata i prodaje se za 31.000 evra. 
Bor – Foto: Borske Narodne Sledeći grad, čije cene privlače pažnju, jeste Bor. U njemu može da se kupi stan u centru za 746 evra po kvadratu. Veličina nekretnine je 71 kvadrata i prodaje se za 53.000 evra. Prosečna plata u Borskom okrugu veća je od prosečne u Srbiji. U Boru može da se kupi stan i za 704 evra po kvadratu.
U centru Leskovca, takođe, može da se kupi stan za manje od 1.000 evra po kvadratu. Tako ovakva nekretnina u centru može da se „pazari“ za 965 evra. Takođe i u ovom gradu može da se pronađe stan i za 717 evra po kvadratu. U Kraljevu, koji je od Beograda udaljen oko 160 kilometra, može da se kupi stan u centru za 885 evra po kvadratu. U ovomgradu stan može da se „pazari“ i za 800 evra. 
Jagodina je od Beograda udaljena oko 130 kilometra. Stan u ovom gradu može da se kupi već za 745 evra po kvadratu. Nekretnina veličine 94 kvadrata u Jagodini košta 70.000 evra. 
Izvor: Mondo
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.