Izvor: Radio 021, 22.Jun.2020, 18:44

Ministarstvo šalje inspekciju u Zaječar zbog smrti olimpijke Bobane Momčilović Veličković

Ministarstvo zdravlja uputiće inspekciju u Zdravstveni centar Zaječar gde se porodila srpska olimpijka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković, koja je juče preminula u Kliničkom centru Srbije, potvrđeno je u resornom Ministarstvu.

Bobana Momčilović Veličković preminula je u 30. godini života, 20 dana nakon što se porodila, zbog eklampsije.

Rodila je zdravu bebu, a nekoliko dana nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << porođaja, iz ZC Zaječar prebačena je u Beograd, gde je u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije i preminula.

Direktor zdravstvene ustanove u Zaječaru dr Miroslav Stojanović rekao je da je Momčilović Veličković postala njihov pacijent onog dana kada je došla na porođaj, prenose mediji.

Dodao je da za sada, s obzirom na to da nema sve detalje, ne može ništa više da kaže.

"Mi imamo njenu istoriju od dana kada je primljena kod nas na porođaj. Pacijentkinja je, inače, borski osiguranik. Ništa više u vezi sa tim ne znamo, potrebno je da sakupimo sve validne informacije", rekao je dr Stojanović.

Trodnevna žalost u rodnom gradu 

Povodom smrti Bobane Momčilović Veličković Grad Bor proglasio je trodnevnu žalost.

"U znak poštovanja i sećanja, u dogovoru sa porodicom, Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta i Streljačkim savezom Srbije, biće organizovana i komemorativna sednica na kojoj će se odati pošta Bobani Momčilović Veličković", saopštila je Gradska uprava.

Trodnevna žalost proglašena je 23, 24. i 25. juna.

Autor: Tanjug, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.