Mihajlović s građanima Zaječara o njihovim problemima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2021, 18:26

Mihajlović s građanima Zaječara o njihovim problemima

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Zaječaru sa građanima koji su joj iznosili svoje probleme i predloge iz različitih oblasti.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su svi članovi kabineta ministarke Mihajlović, predstavnici EPS-a, EMS-a, Srbijagasa, RGZ-a, načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović, gradonačelnik Boško Ničić i svi članovi Gradskog veća Zaječara.

„Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo razgovarali sa 21 građaninom. Bilo je pitanja iz energetike, lokalne insftstrukture i drugih, a svi su se složili da ne možemo da se razvijamo ukoliko svi zajedno ne učinimo sve što možemo na razvoju infrastrukture“, izjavila je ministarka Mihajlović nakon sastanka.

Dodala je da u Zaječaru pre svega postoji problem sa snabdevanjem električnom energijom nekih delova grada.

„Ima delova koji nemaju struje po dan ili dva i mi ćemo dati rokove do kada te stvari moraJu biti rešene. Novca ima i kada od Grada budemo dobili podatke o tome gde sve tih problem ima odredićemo prioritete“, rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je bilo pritužbi i na brzinu rekonstruisanja železničke pruge.

„Ministarstvo saobraćaja i Železnice Srbije su rekli da bi radovi morali da budu završeni u decembru, ali se ljudi žale da to ide sporo, pa ćemo da vidimo sa ministrom kakva je dinamika i da li može brže“, rekla je Mihajlovićeva.

Tema razgovora bila je i eksploatacija uglja u rudniku Vrška čuka.

„Moramo da obezbedimo ljudima u našim rudnicima da mogu da rade, da vidimo koji od njih mogu da rade, a Vrška čuka je jedna od njih, a oni koji ne mogu moraju da budu ugašeni“. Izjavila je potredsednica Vlade Srbije.

Ona je rekla da će svaki Zaječarac koji je danas primljen dobiti pisani odgovor i da će se Ministarstvo truditi da u vezi stim bude učinjeno sve što je neophodno da se problemi reše.

Gradonačelnik Zaječara je preneo da su građani iznosili različite probleme od kojih neki teško mogu biti rešeni, ali je dodao da će se i na njima raditi.

„Srbija sve bolje stoji ekonomski, a u Zaječaru ćemo rešavati najpre pitanje zapošljavanja i socijalne probleme, a zatim i probleme infrastrukture. Ministarki smo pokazali brojne projekte na kojima radimo ili ćemo raditi narednih meseci. Postoje projekti u vrednosti 150 miliona evra i to dovoljno govori o tome koliko ova Vlada brine o Zaječaru“, rekao je Ničić.

Paunović je rekao da je ubeđen da će dobar deo problema koje su izneli građani biti rešen u najskorije vreme.

Zaječar je treći grad za poslednjih mesec i po dana u kome je ministarka razgovarala s građanima, prethodno je boravila u Vranju i Užicu, dok su naredne nedelje na redu Valjevo, Kraljevo i Kragujevac.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.