Izvor: Radio 021, 14.Feb.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Smenjivaću direktore "Železnice" zbog iskakanja cisterni

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da će insistirati na smeni odgovornih direktora u "Železnicama Srbije" ukoliko do 27. februara ne počne rekonstrukcija pruge Niš- Zaječar, na kojoj su u poslednjih mesec dana dogodila tri iskliznuća vagona - cisterni sa opasnim materijama, od kojih dva u blizini sela Jasenovik kod Niša.

Njeno Ministarstvo je jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << donelo odluku o obustavi saobraćaja na ovoj pruzi "zbog bezbednosti građana Jasenovika i drugih mesta kroz koje prolaze teretni vozovi".

"Ako sam pored 20 raznoraznih direktora iz železnice morala ja da dođem i da naložim da se zatvori pruga na kojoj se za mesec dana dešavaju tri iskliznuća, onda vam je jasno da ćemo se ozbiljno pozabaviti odgovornošću svakoga, za svako iskliznuće. I ljudi iz Jasenovika, kao i ja, slušali smo mesec dana da je iskliznuće vagona izolovan incident, pa se prebacivala odgovornost od jednih do drugih, ali je realnost drugačija. Kada sam čula za ovo što se sinoć desilo, moja prva reakcija je bila: jedno su dokumenta i pravilnici iza kojih se svi zaklanjaju, a drugo je život i realnost koja vam govori da se 'ovde nešto dešava' i da 'ovde nešto ne valja'. Očigledno je da imamo problem i sa privatnim operaterima koji su za prethodne dve godine imali pet iskliznuća", kazala je Mihajlović.

Mihajlović je priznala da su "mnoge regionalne pruge dotrajale, jer u njih nije ulagano decenijama, ali da je isto tako nepobitno i da država ulaže više nego ikad u železnicu".

Poseta ministarke Mihajlović Jasenoviku usledila je nakon što je u noći između prošle srede i četvrtka, na pruzi Niš-Zaječar, između železničkih stanica Knjaževac i Podvis, iskliznulo iz šina još pet vagon-cisterni sa amonijakom.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.