Mašinovođa uhapšen zbog tragedije

Izvor: B92, 16.Feb.2014, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašinovođa uhapšen zbog tragedije

Beograd -- Četiri osobe su stradale jutros oko 6h na pruzi Zaječar-Negotin, kada je voz naleteo na teretno vozilo. Mašinovođi određeno zadržavanje do 48 sati.

Kako saznaje B92, poginuli su vozač i svi putnici u terenskom vozilu. Spasilačke ekipe su se borile za život vozača, ali je on nakon nesreće podlegao teškim povredama.

Poginuli su U.J (1958), C.N. (1961), DJ.M. (1951), svi iz Bora, a jedna osoba još nije zvanično identifikovana.

Zbog osnovane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, mašinovođi K.S. po nalogu osnovnog tužilaštva, određena je mera zadržavanja do 48 sati, saopštila je Policijska uprava u Zaječaru.

Osumnjičeni se tereti da se nije zaustavio na pružnom prelazu "Vražogrnačka rampa"“ iako je imao pisani nalog da se zaustavi, s obzirom na to da je prelaz nebezbedan.

Saobraćajna nesreća dogodila se kada je mašinovođa putničkog voza, krećući se iz pravca Negotina naleteo na putničko vozilo marke "suzuki samuraj“.

Na mesto nesreće odmah su stigli lekari hitne pomoći i pripadnici zaječarske spasilačke brigade.

Službenici Policijske uprave u Zaječaru rade na utvrđivanju svih okolnosti vezanih za ovaj slučaj.

Do nesreće je došlo na obeleženom pružnom prelazu sa rampom, javlja naša dopisnica.

Ovo je treća tragedija na pružnim prelazima od početka godine.

Danas se kod Sopota dogodila još jedna železnička nesreća, kada su se sudarila dva teretna voza. Na sreću, nije bilo povređenih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaječar: Voz naleteo na džip

Izvor: Akter, 16.Feb.2014

Na pruzi Zaječar-Negotin, jutros nešto pre 6 časova, dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su u sudaru voza i automobila stradale četiri osobe

Nastavak na Akter...

Voz naletio na džip, četiri osobe poginule

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2014

BEOGRAD - Četiri osobe su poginule rano jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći na pruzi Zaječar - Negotin, kada je voz naletio na terensko vozilo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.