Majske čarolije u Užicu

Izvor: RTS, 19.Maj.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Majske čarolije" u Užicu

U Užicu je protekle sedmice održan prvi festival pozorišnih predstava za decu "Majske čarolije". Pred najmlađom užičkom publikom nastupilo je pet profesionalnih pozorišta iz Kruševca, Kragujevca, Zaječara i domaćin Narodno pozorište Užice.
Junaci iz bajki i priča u kojima uvek pobeđuju dobro i ljubav, lepotica koja zavoli zver, trnova ružica i njen princ, pa gusari u potrazi za blagom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvenkapa i radoznalo slonče, smenjivali su se na sceni, a gledalište i prostor oko pozorišta ispunili mališani iz užičkih škola i 
vrtića.

"Sviđa mi se što su sve predstave vesele, lepe i lepo je što deca u ovom gradu sve to mogu da pogledaju", kaže Martina.
"Uvek je radost igrati predstave za decu ali to zahteva ozbiljan pristup. Mi smo ovu predstavu "Gusari" shvatili ozbiljno, bez podilazenja i deca je svuda dobro prihvataju", kaže Miloš Krstović, glumac Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac.
Prvi pozorišni festival predstava za decu podržali su učešćem pozorišta prijatelji užičkog teatra, za naredne godine planovi su ambiciozniji.
"Ove godine, pošto je prvi festival, učestvovale su predstave koje su se na neki način same delegirale, ali smo imali jako dobar izbor, plan nam je da za naredne festivale imamo selektora, žiri, da ovo zaživi kao regionalni festival, jer zaista je bilo divno videti toliko dece u pozorištu kao ovih dana", kaže Ljiljana Matić organizator.
Ako je suditi po iskustvu i željama na užičkoj pozorišnoj sceni nastaće novi regionalni festival na radost pre svega najmlađe publike.
rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.