Ludnica: 17. Koncert godine uz Gobline, Ritam nereda i Van Gogh

Izvor: Luftika.rs, 09.Dec.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludnica: 17. Koncert godine uz Gobline, Ritam nereda i Van Gogh

Sedamnaesti tradicionalni Koncert godine, održava se ove subote 10. decembra na Spensu, a kao najveće zvezde najavljeni su Goblini, Ritam nereda i Van Gogh. Festival će otvoriti mladi neafirmisani bendovi: Hadži prodane duše, pobednici 50. zaječarske Gitarijade i Harlekin, grupa koja je pobedila na Gitarijadi u Kisaču.
Satnica 17. Koncerta godine:
16:05 – Harlekin
16:35 – Hadži Prodane Duše
17:10 – Čovek Vuk
17:50 – Direktori
18:35 – Bjesovi
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> 19:25 – Irie FM
20:20 – Kolja i Grobovlasnici
21:20 – Urban&4
22:25 – Van Gogh
23:25 – Ritam Nereda
00:50 – Goblini
Legendarni Goblini, čiji su nastupi najatraktivniji na Koncertu godine, promovisaće singl “Marjane, Marjane”, sa kompilacijskog albuma posvećenom pokojnom Tusti “Za Tebe – tribute to KUD Idijoti”.
– Koncert godine nam je uvek bio koncert godine. Tri godine za redom sviramo, možda ove godine neće biti mnogo čega novog, sviraćemo i to je dovoljno, publika nas dobro zna – kaže bas gitarista Vlada Kokotović.
Za Van Gogh se može reći da je suosnivač festivala, budući da je nastupio na prvom Koncertu godine, davne 1993, a ova je godina slavljenička jer obeležavaju tri decenije postojanja. Tim povodom, spremili su specijalni “retro” nastup i na repertoaru će biti numere iz ranije faze karijere, kaže frontmen Zvonimir Đukić Đule.
– Zadovoljstvo mi je što ćemo nastupiti sa cenjenim kolegama koje su svoj život posvetili muzici i koji su prošli kroz najgore vreme, tokom devedesetih i došli u ovo novo melanholično, u potrazi za nekim magičnim vremenom. Van Gog se nije pretvorio u pokretni muzej, i dalje smo na točkovima. Svirali smo prvi Koncert godine, bila je to godina u kojoj se rađala neka nova vatra, niko se od nas nije odrekao svog puta, zato smo tu gde jesmo. Pažljivo smo gradili nešto što se zove dostojanstvo i ukus, te ćemo dati sve od sebe da to pokažemo na 17. Koncertu – najavljuje Đule.

Bend “Čovek vuk” čine članovi nekadašnjeg sastava “Block out”, predvođeni pevačem Milutinom Jovančićem Mitom i kao takav debituje na manifestaciji. Pank ska bend “Direktori” ove godine su se trijumfalno vratili na scenu, a Srđan Marić Mara kaže da su željni svirke posle duge pauze i naoštreni za veliki povratak. “Ritam nereda” je svirao na čak 13 Koncerata, a predstaviće kolekciju svojih legendarnih pesama. “Bjesovi”n će predstaviti novi album “Svetla svetlosti”, na kojem su zastupljene isključivo kompozicije drugih autora, urađene u dobro poznatom stilu i maniru neprevaziđenih Milanovčana.
Prvi put na Koncertu godine sviraće: Urban&4, jedan od regionalno najvažnijih muzičara, Kolja i Grobovlasnici i Irie Fm.
Na Koncertu godine su od 1993. godine do sada nastupale sve najvažnije grupe sa prostora sadašnje i bivše države kao što su Ekatarina Velika, Rambo Amadeus, Direktori, Deca loših muzičara, Zabranjeno pušenje, Električni orgazam, Oružjem protivu otmičara, Obojeni program, Boye, Goblini, Bjesovi i drugi.
Ulaznice su 1.250 dinara za parter i tribinu Zapad 2, dok je ulaz na tribinu Zapad 1 1.350 dinara. Na dan koncerta karte će koštati 1.450 dinara.
Upoznajte Mnogo finog lika
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.