Kup: Zaječar lako, revanš Naise

Izvor: B92, 17.Feb.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup: Zaječar lako, revanš Naise

Odigrani su mečevi osmine finala Kupa Srbije za rukometašice. Pobede su ostvarile Naisa, JP Radnički, Jagodina, Čačak i Zaječar.

Možda aktuelne šampionke Srbije nemaju kvalitet za Evropu, ali su zato Zaječarke za ekipu Radničkog iz Kragujevca bile prejake i rezultatom 29:14 se plasirale u četvrtfinale. Gošće su iskoristile svoje igračke predonosti, ali i zbunjenost Kragujevčanki. Razlika bi možda bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i veća da na golu nije bila odlična Kristina Georgijev.

Naisa se punom merom revanširala Maks sportu za nedavni poraz u Super ligi i slavila sa ubedljivih 36:18. Razlika u kvalitetu je očigledna, a treneri su poslednjih deset minuta na parket izveli igračice iz druge postave.

U gostima su slavile i rukometašice Radnikog JP, koje su lako savladale drugoligaški sastav Crvenog krsta sa 41:23. Domaće su odolevale u prvih 15-ak minuta, kasnije su se gošće odlepile, preuzele inicijaticvu i sa lakoćom postizale golove. Posebno efikasne su bile Kostić, Milovanović i Božović

Rukometašice Jagodine su na svom terenu bile bolje od ekipe Juniora 49:17, koja nije uspela da se suprotstavi daleko iskusnijim Jagodinkama. Samo u prvoj polovini prvog dela susreta „juniorke" su pružale kakav-takav otpor, ali je iskustvo ipak bilo na strani domaćih.

U utakmici između Medicinara i Čačka, domaće su u Šapcu neočekivano pružile slabu igru i ubedljivo poražene od Čačanki, koje idu u četvrtfinale Kupa. Šapčanke su samo u prvih deset minuta bile ravnopravne, a u ostatku utakmice gošće su dominirale i slavile sa 33:22.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.