Kriminalom do vlasti u Zaječaru

Izvor: BKTV News, 15.Jun.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriminalom do vlasti u Zaječaru

Uslov za pridobijanje poverenja javnosti u svakoj vrsti javnog sučeljavanja mišljenja  svakako jeste kvalitet argumentacije i logička opravdanost branjenog stava.  U slučaju pomanjkanja ovih vrednosti i nemogućnosti da sebe istaknu kvalitativno, često prezenteri i idejni borci pribegavaju jednom lukavom i podlom metodu, a to je ismejavanje i ponižavanje suprotne strane, kako bi sugestivno i posredno sebe izdigli u očima auditorijuma.

Upravo toj primitivnoj metodi političke borbe, u očaju su pribegli članovi okupljeni oko garniture bivše vlasti URS u Zaječaru, oličeni u liku i delu bivšeg gradonačelnika Boška Ničića. Zaječar je u njihovoj gotovo decenijskoj vladavini imao prilike da vidi privredno-ekonomske rezultate u sprovođenju političkog programa. Pošto je sve već viđeno,  u nedostatku radikalno naprednijih, novih ideja, članovi ove političke opcije stavili su akcenat na takozvanu NEGATIVNU ili KONTRA kampanju za predstojeće lokalne izbore.
To znači da vređanjem, ismejavanjem, karikaturama i  golicavom ironijom nad suprotstavljenom stranom, pokušavaju da pridobiju simpatije građana i izmole još samo jednu šansu za iskupljenje sopstvenih promašaja. Razne provokacije pod okriljem noći u majicama sa znakom SNS, najprimitivniji komentari prepuni psovki, lažni profili na društvenim mrežama i sajtovi na Internet stranicama prepuni uvredljivih karikatura i vrcavih ali praznih dosetki vređanja suprotnog tabora SNS, predstavljaju okosnicu negativne političke kampanje pulena URS i Mladjana Dinkića u Zaječaru. Izgleda i jedini preostali adut.
Srećom, nema mnogo građana koji će zagristi udicu, i minutom smeha zaboraviti decenijsko potonuće sopstvenog životnog standarda, nemogućnost da zasnuju porodice, steknu pristojan krov nad glavom ili da zaborave sopstvenu decu koja žive daleko odavde.
Nošeni euforijom i afektom očaja usled izvesnosti volje sugrađana i rezultata izbora, akteri ovakve kampanje, očito rade bez prethodne kalkulacije i analize posledica. Primenjuju strogo kažnjive i protivzakonite metode upravo protiv garniture koja je dokazala da će se odlučno obračunati sa svim raspirivačima bezakonja. Mnogo je zakonskih podakata i članova koji govore o sankcijama za javne uvrede, klevete, ponižavanja, zadiranja u porodičnu privatnost, narušavanja ugleda, ismevanja i ruganja na račun fizičkog izgleda, zloupotrebe javnih društvenih mreža, lažnog predstavljanja, elektronskog i internet kriminala…
Zaboravljaju da je najružniji upravo onaj sloj masnoća i putera koji se nalazi na glavi, i na ionako debeo nataložen sloj sopstvenog – dodaju još materijala koji se brižljivo evidentira, arhivira i biće procesuiran odmah nakon uspostavjanja nove vlasti u Zaječaru, koja neće biti selektivna u sprovođenju zakona.  Na Bogom obdarenim ljudima je da kulturom, intelektom i širinom znanja prezentuju napredna rešenja za kolektivni oporavak, dok je na nepromišljenima i manipulatorima, da osim neslavnih stranica istorije, popune i zatvorske kapacitete.

Ivan Božilović, dopisnik BKTVnews iz Zaječara
Foto: mc.kcbor.net
Tweet
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.