Konuzin: Smernice za rusko-srpsku saradnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2009, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Smernice za rusko-srpsku saradnju

ZAJEČAR - Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je da će, tokom posete Beogradu, predsednik Rusije Dmitrij Medvedev i predsednik Srbije Boris Tadić odrediti smernice za buduću saradnju dve države.

"U ovom trenutku osnovna pažnja se poklanja pripremi dokumenata koji će biti potpisani za vreme posete. U Beograd dolaze ruske delegacije da se usaglase različiti projekti. Očekujemo da će uoči posete predsednika biti održana sednica Meštovitog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komiteta za saradnju", rekao je Konuzin u Zaječaru.

Prema njegovim rečima, posetu Medvedeva ne bi trebalo svoditi samo na svečanost, iako treba iskazati poštovanje za događaje iz prošlosti.

Treba da gledamo i ispred sebe i na svoj poseban način, ocenio je Konuzin, ova poseta je od istorijskog značaja i za Rusiju i za Srbiju.

Predsednici dve zemlje će odrediti glavne smernice za saradnju u budućnosti, naglasio je Konuzin i istakao da je želja Rusije da sa Srbijom sarađuje u borbi protiv kriznih situacija u regionu, kriminala i terorizma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.