Koncert Ace Lukasa na proslavi Dana grada Zaječara

Izvor: Bor030.net, 05.Sep.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Ace Lukasa na proslavi Dana grada Zaječara

U znak sećanja na dan kada u Drugom svetskom ratu oslobođen Zaječar u ovom gradu biće održan veliki broj kulturno-zabavnih manifestacija među kojima je najatraktivniji koncert Ace Lukasa na “Skveru”.

Proslava Dana grada, 7. septembra, počinje manifestacijom ambasade Velike Britanije i “Color Press Grupe” pod nazivom „Food talk“ u zaječarskom restoranu Vodenica. Cilj manifestacije je da se kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << prezentaciju srpskih i britanskih specijaliteta pomognu socijalno ugrožene institucije u brojnim gradovima Srbije.

Potom će delegacije grada Zaječara položiti vence na spomen palim borcima na gradskom groblju, pripadnicima Crvene armije na spomen „Kosturnici“, žrtvama fašističkog terora na spomeniku u park šumi Kraljevica, kao i vence na spomenike palim borcima i poginulim ratnicima na Trgu oslobođenja.

Od 11 sati i 30 minuta gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović prirediće prijem za ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa, sa kojim će posetiti Dom za decu sa posebnim potrebama „Oblutak“.

Na svečanoj akademiji na Romulijani od 13 sati biće uručena najviša priznanja grada – godišnje nagrade i povelje zaslužnim građanima za izuzetan doprinos u radu i afirmaciji grada.

Od 18 sati deca zaječarske predškolske ustanove “Đulići” učestvovaće na tradicionalnom dečijem karnevalu na Trgu oslobođenja, kada će izvesti i predstavi “Volim svoj grad”.

Od 19 sati predviđen je na gradskom skveru nastup Pinkovih zvezdica, a par sati kasnije i koncert estradnog umetnika Ace Lukasa.

Proslava povodom dana grada svečano će biti završena tradicionalnim vatrometom tačno u ponoć.

(RTV Best / Bor030)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.