Izvor: B92, 18.Nov.2010, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija razgovarala sa kandidatima

Beograd -- Komisija VSS razgovarala je sa 12 kandidata za predsednike Apelacionih sudova, Privrednog apelacionog suda, Upravnog suda, Višeg prekršajnog suda i Višeg suda.

U saopštenju se navodi da su komisiju činile ministarka pravde Snežana Malović, predsednica VSS Nata Mesarović, a uz njih Jelena Borovac i Đurđina Bjelobaba.

Komisija je, u drugačijem sastavu, u ponedeljak i utorak, 15. i 16. novembra, razgovarala sa 34 kandidata za predsednike Viših sudova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sa kandidatom za predsednika Privrednog suda u Zaječaru.

U petak, 12. novembra, komisija je razgovarala sa 76 kandidata za izbor predsednika 45 Prekršajnih sudova u Srbiji, i sa kandidatom koji je podneo prijavu na oglas za izbor predsednika Višeg suda u Novom Pazaru.

VSS je saopštio da je Komisija ranije razgovarala sa 27 kandidata za predsednike Privrednih sudova kao i sa kandidatom koji je podneo prijavu na oglas za izbor predsednika Osnovnog suda u Subotici.

Početkom novembra, održani su razgovori sa 69 kandidata za predsednike 34 Osnovna suda u Srbiji.

"U skladu sa Odlukom o kriterijumima za izbor sudija i predsednika sudova, i na osnovu izveštaja komisija koje su obavljale razgovore sa kandidatima, VSS će Narodnoj skupštini predložiti jednog ili više kandidata za predsednike sudova", navodi se u saopštenju saveta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obavljen razgovor sa 12 kandidata za predsednike sudova

Izvor: Blic, 18.Nov.2010

Komisija Visokog saveta sudstva razgovarala je danas sa 12 kandidata za predsednike Apelacionih sudova, Privrednog apelacionog suda, Upravnog suda, Višeg prekršajnog suda i Višeg suda u Beogradu. ..U večerašnjem saopštenju Visokog saveta sudstva (VSS) se navodi da su komisiju činile ministarka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.